Gravid i 9. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 9. uken

Halen forsvinner Barnet ser mindre og mindre ut som en rosa flekk når som halen forsvinner. Med baken rett og langstrakt, er den lille ca. 2,5 centimeter denne uken.

Vekstspurt Dette er en viktig periode for utviklingen av armer og bein. Beina blir lenger, og de små knoppene som senere blir tær har nå begynt å forme seg. Samtidig blir armene lenger og begynt å bøye seg ved albuen. En grunnleggende håndstruktur er også i gang, med tydelig forskjell på tommelen og de andre fingrene. Strukturen som skal bli lever, galleblære, milt og binyrer er også under utforming.

På farten Dette er starten på danseperioden! Barnet har begynt å bevege seg voldsomt, og også som svar på stimulanse utenfor kroppen. Men du må nok vente til andre trimester for å kjenne disse bevegelsene.

Graviditeten i 9. uke

Gjør plass for melk Brystene dine er nå antageligvis mye fyldigere, tyngre og litt ømmere. Brystene dine vil vokse enda litt mer under graviditeten, men de vil bli mindre sensitive, som oftest i slutten av den fjerde måneden. Du har kanskje oppdaget små hvite kjertler på dine areolaer (det mørke området rundt brystvortene). De kalles Montgomerys kjertler og de skiller ut oljer som holder brystvortene myke når du begynner å amme.

Ta en bassengtur Mange eksperter mener at svømming er den beste treningen for gravide kvinner, siden det er så skånsomt for leddene. Hormonet relaxin gjør leddene dine mykere slik at bekkenet kan tøyes ut ved fødselen. Derfor bør du unngå mosjonsformer som belaster leddene for mye.

Cookiesamtykke