Gravid i 16. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 16. uken

Sitter oppreist Takket være at musklene stadig blir sterkere, jobber barnet nå med å løfte hode og nakke fra fosterstillingen.

Action-figur. Fosteret trenger de små armene og bena veldig denne uken. En eller annen gang fra og med nå og frem til uke 20 kan du regne med å kjenne bevegelsene for første gang. Når det er sagt, er barnet fremdeles veldig lite – ca. 11,5–12 centimeter og rett under 85 gram. Det kan være at den dempende puten av fostervann gjør det vanskelig å kjenne bevegelsene første gang.

Graviditeten i uke 16

Velge side Du har sikkert merket at det å sove på magen en helt umulig nå. Man mener at trykket på hulvenen, blodåren som fører blodet til hjertet, øker når du ligger på rygg. Det beste er å ligge på venstre side siden det øker sirkulasjonen, noe som kan hjelpe til å redusere mulighetene for å få ødemer (hovenhet), åreknuter og andre plager som kan komme av dårlig sirkulasjon.

Tung pusting Blir du tungpustet bare ved å gå over gulvet? Graviditetshormoner gjør at det samles væske i lungene og dermed blir det vanskelig å ta dype åndedrag. Senere i graviditeten vil den voksende livmora forverre dette problemet ved å øke trykket på mellomgulvet og redusere plassen som lungene kan utvides på.

Cookiesamtykke