Gravid i 8. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 8. uken

Denne uken dannes det små fingre og tær. Halen som den lille har hatt en stund, begynner å forsvinne.

Magen i aksjon Etterhvert som tarmene utvikles legges den midterste delen seg i navlestrengen fordi det ikke fins plass i magen. Allerede nå frakter tarmene vekk kroppsavfall. Om en måned, når det finnes mer plass i magen, flytter tarmene seg ut fra navlestrengen og inn i magen.

Nerver Hvis du trykker lett mot barnets kropp, ser du at den reagerer ved å rykke til. Barnet gjør dette fordi nervesystemet allerede kommuniserer med musklene.

Lengde og vekt Barnet er nå omtrent så stort som en tyggegummikule. Det veier ca. 114 gram og er fra 7–17 mm langt. Akkurat nå er fosterets form mer kubeformet enn rundt.

Graviditeten i 8. uken Gå godt stell. Det er viktig at du og din jordmor eller lege kommer godt overens og at du føler deg trygg på hennes/hans måte å arbeide på. Du går vanligvis til kontroll en gang i måneden og litt oftere når fødselen nærmer seg. Disse kontrollene er ofte en god anledning til å stille spørsmål og ta opp ting du er urolig for, både små og store.

Når skal man fortelle om graviditeten? Noen forteller dette med en gang til nære og kjære. Andre velger å vente til det første trimesteret er over, når risikoen for abort er mindre.

Cookiesamtykke