Velg metode:

Fortell oss litt mer:

//
Vennligst velg en dato
//
Vennligst velg en dato

Få ting kan sammenlignes med følelsen og spenningen ved å ta en graviditetstest og se det positive resultatet. Så fort du har bearbeidet nyheten om at du skal bli mamma, vil tankene dine naturligvis vandre mot planlegging. Og et av de første spørsmålene dine vil uten tvil være: Når er termindato?

Bruk disse enkle stegene for å finne ut hvor langt du er på vei i graviditeten din:

  1. Finn ut når var den første dagen i din siste menstruasjon eller den nøyaktige dagen du ble gravid.
  2. Fyll inn de relevante datoene i graviditetskalkulatoren.
  3. Trykk så Finn ut nå! for å finne ut hvor langt du er på vei.

Husk at hver graviditet er unik og resultatet er et estimat og ikke en konkret dato.

Selv om det er sant at de fleste svangerskap varer i 40 uker, så er det flere faktorer som spiller inn på termindatoen. De fleste kommende mødre vet ikke at både menstruasjons- og eggløsningsperioden teller som de to første ukene av svangerskapet. Mange er ikke klar over egen graviditet før den første fraværende menstruasjonen, og på den tiden kan de være opptil fem uker på vei. Det betyr at å beregne ni måneder fra den dagen du tar en graviditetstest, ikke vil gi deg riktig termindato. Å legge til et par uker for eggløsning vil heller ikke bli riktig.

Med mindre du vet nøyaktig hvor i eggløsningssyklusen du var på befruktningstidspunktet, er det vanskelig å vite hvor langt du er på vei og på hvilken dato du vil møte babyen din. Heldigvis vil terminkalkulatoren vår hjelpe deg.

Ved å bruke både datoen for din siste menstruasjon og lengden på din normale syklus, eller den nøyaktige datoen du ble gravid, vil terminkalkulatoren raskt gi deg en estimert termindato, justert etter lengre, kortere og gjennomsnittlige sykluser.

Når du har kalkulert termindatoen din, får du en bedre idé om når den lille vil ankomme – og kan starte planleggingen.

Om du ikke allerede har gjort det, er et av de første stegene å bestille en time hos fastlegen din for å få bekreftet graviditeten med en blodprøve og gjennomgå en kontroll, i tillegg til å få en mer konkret termindato.

Ved hver påfølgende svangerskapskontroll blir du undersøkt for å fastsette størrelsen på livmoren din og overvåke barnets utvikling. Graviditetsmilepæler som å høre babyens første hjerteslag og se babyen din på ultralyd vil være en spennende del av disse kontrollene. Avhengig av hva som skjer underveis, kan termindatoen bli justert.

Selv om legen er den som gir de beste rådene, er det mye du kan gjøre så fort du finner ut at du er gravid. Utforsk resten av nettsiden vår for å finne ut mer.

Cookiesamtykke