Gravid i 22. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 22. uke

Sjekk hva som har skjedd med barnets utvikling den siste uken.

Funksjonelle øyenbryn Barnet kan nå rynke på øyenbrynet! De fine hårene er helt hvite siden de ikke har noen pigmenter enda. Øyelokkene er også utviklet, men de holdes lukket frem til ca. uke 28.

Intern trening Nå som armene og beina er proporsjonele (men ikke ferdigvokste) kan barnet sparke, gripe, flekse og knipe hendene. Små fingernegler dekker fingertuppene, og de fortsetter å vokse. Faktisk så kan det være at du må klippe barnets negler rett etter fødselen slik at barnet ikke river seg.

Forbered deg på vekst Barnet har nå kun en prosent kroppsfett, og legger på seg flere lag av brunt fett for å skape og beholde kroppsvarme.

Graviditeten i 22 uke Du føler det Magen din har vokst tilstrekkelig til at du virkelig "føler" deg gravid, og resten av omgivelsene vet også om det nå. Morgensyken har sannsynligvis lagt seg og appetitten er tilbake.

Ikke helt i form. Hvis du får en forkjølelse eller influensa, vent til doktoren har godkjent reseptfrie medisiner før du tar dem. Drikk ekstra mye væske, hvil, spis jevnlig og forny troen på den helende kraften i kyllingsuppen. Det er varm væske, og den er næringsrik—alt du behøver når du er syk.

Cookiesamtykke