Gravid i 18. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 18. uken

Helt unik Denne uken utviklet fosteret sine mest unike kjennetegn: fingeravtrykket. Poser av fett dannes på fingertuppene og tærne og omvandles til helt særegne mønstre.

Forberede avløpet Utviklingen av barnets fordøyelsessystem har vært i gang i flere uker allerede. Fosteret svelger fostervann som deretter går gjennom magen og tarmene. Væsken kombineres med døde celler og sekreter og blir til mekonium. Mekoniumet er den svarte, tjærelignende substansen du ser ved første bleiebytte.

Lengde og vekt Fosteret veier opptil 200 gram og er 15–17 centimeter langt fra hode til rumpe.

Graviditeten i 18 uke Mange råd Forsøk å ta uoppfordrede synspunkter på strak arm, selv om de kan være irriterende. Du trenger ikke forklare deg for noen. Et godt råd er bare å si: "Takk, jeg skal huske det". Husk at de aller fleste mener det bare vel, og de er glade for din skyll.

Svimmelhet Hjertet ditt arbeider 40 til 50 prosent hardere enn før du ble gravid. Denne aktiviteten, kombinert med trykket i blodårene fra din voksende livmor , kan medføre at du innimellom føler at du vil besvime, spesielt når du reiser deg raskt opp. Lavt blodsukker kan også føre til ørhet. Å hvile liggende på siden, eller å spise litt frukt kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og minske svimmelheten.

Ørsmå bevegelser. De fleste kvinner kjenner fosterets første bevegelser mellom uke 16. og 20. Fosteret er fremdeles ganske lite, så det er mer en skånsom vibrering enn kraftige spark.

Cookiesamtykke