Gravid i 30. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 30. uken

Store fremskritt i hjernen Barnets hjerne fortsetter den fantastiske utviklingen. Denne uken begynner hjernen å få sin spesielle, skrukkete form. Disse skrukkene kalles konvulsjoner og gjør at hjernen kan holde flere hjerneceller. Lanugo, det supertynne håret som dekker barnets kropp, begynner nå å forsvinne.

Et delt måltid Kalsium fra melken du drikker går rett til barnet for å bygge beinstrukturen. Jernet i vitaminene dine og i jernrik mat bidrar til å øke barnets jernmengde, som skal rekke til barnet er 6–9 måneder gammelt. Proteiner er også viktige fordi de støtter en sunn cellevekst i babyens kropp.

Lengde og vekt Barnet veier ca. 1400 gram denne uken og er litt over 27 centimeter langt fra hode til rumpe. Barnets totale lengde, når du tar med beina, er ca. 42 centimeter.

Graviditeten i 30. uken

Syvmånederskløen Den utspente huden på magen din klør kanskje, noe som er helt normalt. Du kan massere magen skånsomt med en fuktighetskrem e.l. Kløing gjør det bare verre, så ikke gjør det.

Finne riktig lege. Det er ikke for sent å begynne å se etter en barnelege, familielege eller helsesøster til barnet. Jo før, jo bedre. Det er viktig å finne en som du føler deg vel med siden dere kommer til å få mye tid sammen (spesielt under barnets første år). Be vennene dine om anbefalinger, og bruk litt tid på å snakke med hver kandidat.

Cookiesamtykke