Gravid i 24. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 24. uken

Et energisk barn Har du gjort det klar for et god natts søvn, men barnet har andre ideer? Barnet er mest aktivt i 24.–28. uken. Etter det er det ikke nok plass til kollbøtteen og andre krumspring som det har brukt uker på å forbedre.

Gjennomsiktig hud. Barnets hud er fortsatt tynn og gjennomsiktig, så det er mulig å se blodårene, bena og organene under den. Huden vil bli tykkere og tykkere etter hver, til den er helt ugjennomsiktig.

Sonderer terrenget Barnets øyne er fullt utviklet i slutten av denne måneden. Irisen har ingen fargepigmenter, men de kommer i løpet av de neste månedene. Den endelige øyenfargen kommer ikke før barnet er født.

Lengde og vekt Den lille gymnasten veier opptil 600 gram denne uken og måler 25–27 centimeter

**Graviditeten i 24. uken

** Tidlig fødselsvarsel Fra og med nå bør du være oppmerksom på tegn som kan tyde på en for tidlig fødsel. De vanligste symptomene er menslignende smerter, forandring i utflod, en svak smerte i nedre del av ryggen, sammentrekninger i livmora, et trykk på bekkenet (som om barnet trykker seg ned mot det) eller at det kommer væske fra skjeden. Legg merke til kroppens signaler. Hvis symptomene ikke forsvinner, ta umiddelbart kontakt med lege. Ved rennende væske fra skjeden må du kontakte lege umiddelbart.

Cookiesamtykke