Gravid i 7. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 7. uken

Et klokt barn Selv om hjernens utvikling kommer til å fortsette i lang tid etter fødselen, er grunnstrukturen nå klar. Etter som ukene går blir organet del i tre deler: forhjernen, midthjernen og bakhjernen. Forhjernen er ansvarlig for ting som handler om resonnement, problemløsning og forming og lagring av minner. Midthjernen videresender elektriske signaler til andre destinasjoner i hjernen. Bakhjernen håndterer pust, hjerterytme og muskel bevegelse. Lemmene vokser også raskt: arm- og beinstumpene er på full fart fram.

Lengde og vekt Fosteret er nå 0,3–0,7 centimeter langt, litt større enn bredden på lillefingerneglen.

Graviditeten i 7. uken Tisseparaden De hormonene som herjer i kroppen din og den økte blodmengden, gjør at kroppen din produserer mer væske som må ut. Istedenfor å skjære ned på vannmengden, forsøk å drikke mer enn du gjorde før du ble gravid.

Sunne vaner. Toksoplasmose er en infeksjon som kan skade fosteret, men ikke deg. Du har kanskje hatt toksoplasmose uten å vite om det, men i så fall er du immun. Infeksjonen smittes gjennom rått kjøtt og katteavføring, så bestill maten velstekt og unngå å bytte kattesand resten av graviditeten.

Cookiesamtykke