Gravid i 6. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 6. uken

Stengt Nevralrøret, som begynte å dannes forrige uke, vil nå lukkes over det som vil bli barnet ryggmarg.

Se fram Denne uken utvikles små folder som senere blir til barnets hake, kinn og kjeve. Områdene som blir til øyne og nese har begynt å vokse som små kuler. Strukturen i innerøret utvikler seg enda lenger inn.

Høye tempoet Det rørformede hjertet fortsetter å utvikle seg ved at det gradvis formes til fire primitive kammer og begynner å slå som en liten tromme. Andre organer som nyre og lever begynner også å ta form. Lungene er nå ett enkelt rør, og de begynner å utvikle små poselignende former og har mye voksing å gjøre før de er klar for luft.

Lengde og vekt Den lille blir nå større og måler ca. 2,5 millimeter.

Graviditeten i uke 6

Øm av en grunn Brystene dine føles kanskje ømme på grunn av den økte blodgjennomstrømmingen, men det kommer av at kroppen din allerede er i full gang med å forberede seg for ammingen. Sørg for å bruke en bh med god støtte, også om natten hvis du synes det er behagelig. Du kan også rammes av forstoppelse på grunn av en økning av hormonet progesteron som bidrar til å gjøre fordøyelsen langsommere. Du kan forebygge dette ved å mosjonere regelmessig og spise en balansert kost, inkludert fiberrik mat. Prøv å drikke minst åtte glass vann per dag.

Problemer med å holde på maten? Omkring 70 prosent av alle gravide kvinner opplever morgenkvalme, og de første tre månedene er de verste. Det finnes ting du kan kjøre for å dempe uvelheten.

Cookiesamtykke