Gravid i 5. uke: Dette kan du forvente

Barnet ved fem ukers graviditet

Koblingen på plass. Morkaken og begynnelsen på navlestrengen er allerede på plass og overføre næring til fosteret. Oksygen, aminosyrer, fettstoffer og sukker spiller en viktig rolle.

Ryggstrukturen Et av lagene i disse spesialcellene utvikles til nevralrøret som senere blir til ryggraden og hjernen. Et deformert nevralrør kan resultere i komplikasjoner som ryggmargsbrokk hvor ryggraden ikke lukkes helt. Å ta minst 400 µg folsyre hver dag er det beste våpenet mot nevralrørsrelaterte fødselsdefekter.

Hjertestart Hjertet er nå et enkelt rør med noen få ukoordinerte slag. Disse slagene blir med jevne de nærmeste ukene.

Lengde og vekt Med en størrelse på ca. 1 millimeter er embryoet omtrent like stort som et lite valmuefrø.

Graviditeten i femte uken Et hav av følelser Det kan være du er begeistret over å være gravid, nervøs over om alt kommer til å gå som normalt eller usikker på deg selv i morsrollen ... Alle disse følelsene er helt normale.

Håndteres med forsiktighet Det er vanlig at man kan få menstruasjonslignende smerter i nedre del av ryggen i denne perioden. Forsøk å ta en varmt bad, lytt til avslappende musikk eller ta en liten lur. Hvis du ikke har gjort det allerede, er det bra for barnet at du slutter med vaner som røyking, drikking eller bruk av medikamenter.

Cookiesamtykke