Gravid i 4. uke Dette kan du forvente deg

Barnet ved fire ukers graviditet

Når egget har festet seg på livmorveggen deles det inn i flere lag av celler og blir til et foster. Disse cellelagene vil danne ulike deler av barnet, som f.eks. skjelettet, nervesystemet, musklene og organene.

Støttesystemet er under bygging Morkaken, det disklignende organet som kobler sirkulasjonen til fosteret begynner å danne seg og festes til livmorveggen hvor egget er. Navlestrengen kommer ut fra siden på morkaken. Fostervannet, som vil omfavne den lille gjennom hele svangerskapet, dannes allerede inni en omsluttende sekk.

Lengde og vekt Mot slutten av uken er fosteret ca. 10 mm stort, omtrent like stort som et valmuefrø.

Graviditeten i fjerne uke

Du kan oppleve noen småblødninger når det befruktede egget fester seg i livmora. Dette er kjent som implanteringsblødning og det er helt normalt.

Resultatene er her En

graviditetstest bør vise et positivt resultat takket være hormonet hCG som slippes ut fra den helt nye morkaken. Det er i stor grad dette hormonet som forårsaker uvelheten eller morgenkvalmen som mange kvinner opplever i første trimester av graviditeten. De fleste graviditetstestene for hjemmebruk gir et korrekt resultat etter første uteblitte menstruasjon, men det hender at testen viser et negativt resultat selv om du er gravid.

Cookiesamtykke