Gravid i 37. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 37. uken

Lengde og vekt Det er sannsynlig at barnet er mer enn 48 centimeter langt og veier nærmere 2700–3000 gram. Barnet fortsetter å legge på seg 30 gram fett hver dag for å justere kroppstemperaturen og blodsukkernivået. Hjernen og skallen fortsetter også å vokse.

Ta det rolig Sitter barnet lavt nå? Nedsenkingen kan begynne flere uker før barnet er født. Den nye lavere posisjonen kan lette litt av trykket på lungene og diafragma, og det blir lettere å puste.

Graviditeten i 37. uken Kompromisset Den gode nyheten ved nedsenkingen er at du kan begynne å puste igjen. Den dårlige er at du nok vil føle ekstra trykk på den nederste del av bukhulen og på bekkenet. Dessuten endrer tyngdepunktet ditt seg når barnet «faller ned», så du blir kanskje litt mer klossete enn du var før du ble gravid.

Pakk sakene! Kun fem % av alle babyer blir født til termin, så det er praktisk å ha pakket en bag som står klar hvis den lille skulle melde sin ankomst tidligere enn ventet. Hold deg til det nødvendige: en god pysjamas eller nattrøye, en komfortabel morgenkåpe, sklisikre tøfler eller sokker, en komfortabel, tettsittende bh, toalettsaker og hjemreiseklær for deg og barnet.

Grundig undersøkelse. Din jordmor eller lege vil sannsynligvis nå begynne å utføre undersøkelse av bekkenet ditt på de ukentlige kontrollene. Hun/han vil undersøke om livmorhalsen holder på å åpne seg eller at mormunnen er utslettet. Hos en gravid som ikke er i fødsel, er livmorhalsen rundt 3 cm lang og lukket. Når veene setter inn, forkortes livmorhalsen samtidig som mormunnen åpnes.

Cookiesamtykke