Gravid i 36. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 36. uken

Den flotte lyden Forskning viser at nyfødte foretrekker lyden av mors stemme fremfor andres. Forskning viser også at nyfødte foretrekker sanger som ofte ble spilt under tiden i magen. Så det er ikke for sent å begynne: Sett av tid hver dag til å spille din favoritt-CD, synge din favorittsang eller lese for barnet.

Den utrolige, formbare skallen Barnets hodet er spesielt utformet for å ta seg gjennom livmorhalsen og bekkenet. Beina i skallen er ikke helt sammensveisede enda, og denne løse konstruksjonen gjør veien gjennom fødselskanalen enklere uten å skade verken barnet eller mor. Beina vil gradvis sveises sammen i løpet av det første leveåret.

Lengde og vekt Barnet veier 2500–2700 gram og måler nærmere 48 centimeter.

Graviditeten i 36. uken

Hyppigere kontroller Fra og med uke 36 kommer jordmora til å ville treffe deg hver uke. Jordmora eller legen vil også kontrollere blodtrykket ditt og sjekke at du ikke har protein i urinen. Høyt blodtrykk og protein i urinen er potensielle varselssymptomer på svangerskapsforgiftning, en tilstand som kan være farlig for både deg og ditt barn under graviditeten.

Store forhold. Din livmor er nå tusen ganger så stor som opprinnelig. Du har sannsynligvis lagt på deg mellom 11 og 14 kg til nå. I de neste ukene vil du antakeligvis ikke legge på deg mer et par kilo til. Mange kvinner legger ikke på seg noe i den siste måneden av graviditeten. Livmora er kanskje ikke det eneste som blir større. Selv om ødemer, det kliniske navnet for hevelse som er forårsaket av væskeopphopning, ikke har plaget deg hittil, kan du binde mer væske i den siste måneden av graviteten.

Ta det rolig nå Så snart du har mulighet for det, bør du hvile noen minutter med bena høyt hevet, eller legge deg ned på venstre side. Begge stillinger vil øke blodsirkulasjonen og få væsken i armer og bein til å komme i bevegelse. En liten advarsel: Du vil ikke oppnå mindre ødemer hvis du reduserer ditt væskeinntak. Du trenger fortsatt å drikke minst åtte glass vann om dagen for å skille ut avfallsstoffer gjennom nyrene, opprettholde en god fordøyelse og holde blodvolumet på topp.

Cookiesamtykke