Gravid i 35. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 35. uken

Har du jern? Barnet tar til seg jern ved å absorbere det fra kroppen din, så spis mye jernholdig mat i de siste trimesteret. Det meste av jernet tas opp i løpet av de siste månedene før fødselen.

Hode eller stuss? Hode ned eller issestilling er den ideelle fødselsstillingen for barnet. Hvis noe annet en hode kommer først, kalles det en setefødsel. Utrolig nok, til tross for den trange plassen i livmora, kan den lille akrobaten snu seg flere ganger før han eller hun kommer ut.

Lengde og vekt I slutten av denne uken kan barnet veie opptil 2500 gram og måle 42–47 centimeter

Graviditeten i 35. uke Alt du trenger å vite om keisersnitt. Fødsel ved keisersnitt betyr at babyen din ser dagens lys ved et kirurgisk inngrep i din livmor. Spør legen din om hvilke omstendigheter som kan medføre keisersnitt.

Det du bør vite om gruppe B-streptokokker (GBS). I Norge anbefales ikke å ta rutinemessige tester for påvisning av GBS hos friske, symptomfrie gravide kvinner. Selv om det er harmløst for deg, kan barnet få en infeksjon under fødselen. Testen i seg selv er enkel: Doktoren tar en prøve i vagina eller rektum, eller tar en enkel urinprøve. Selve behandlingen innebærer at det gis antibiotika direkte i blodet (intravenøst) under fødselen, og som tabletter i dagene etter fødselen.

Cookiesamtykke