Gravid i 34. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 34. uken

Nedfallet Hvis barnet er en gutt, faller testiklene hans ned i pungen nå. Hvis barnets pung ser stor ut rett etter fødselen, er det ikke noe farlig. Hevelsen er pga. ekstra mye væske, og det kommer til å avta i løpet av en uke eller så.

Ingen ledig plass Barnet beveger mindre på seg nå, og mest fordi det ikke finnes noen plass. Med sine gode 2000–2200 gram og en lengde på rundt 40 centimeter, ligger barnet nesten mot veggen i livmora. Nå har det nok blitt lettere å gjette hvilken kroppsdel (fot, albue, arm) som du kan se og kjenne.

Blåøyd Akkurat nå er barnets øyne blåe. Pigmenteringsprosessen i irisen er ikke fullført før øynene blir utsatte for lys i flere uker etter fødselen.

Graviditeten i 34. uken Har tiden kommet? Med kun noen få uker igjen av graviteten, er det lurt å kjenne tegnene på at fødselen er i gang. De vanligste symptomene er regelmessige sammentrekninger som kommer med stadig kortere mellomrom, smerter i den nederste delen av ryggen ledsaget av menstruasjonslignende smerter, at fostervannet går (det går hull på fostersekken) eller en blodfarget, slimete utflod som kan bety at livmorhalsen har begynt å utvide seg. Du kan ha tegn på at fødselen i gang i dager eller uker før du faktisk nedkommer. Hvis du merker av noen av symptomene, ta kontakt med lege umiddelbart.

Gjør ferdig din fødselsplan. Du har antageligvis allerede snakket om dine ønsker med jordmor i forhold til hvem du ønsker skal være tilstede ved fødselen. Tiden er nå inne til å gå gjennom ønskene dine sammen med jordmor eller lege for å friske opp hukommelsen og sikre at dere fortsatt er enige om forløpet.

Cookiesamtykke