Gravid i 33. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 33. uken

Lærer raskt Ved dette tidspunktet kan barnet se de flytende omgivelsene, kjenne at det tar tak i en tå eller suger på en finger, kjenne smaken av fostervannet og høre dine hjerteslag. Det finnes ingen luft i fostersekken som kan bære duft, men hvis det var det hadde barnet også kjent dette.

Hode først På grunn av den raskt voksende hjernen, har barnets hodeomkrets økt med nesten 1,3 centimeter bare denne uken.

Tenk på menyen Nå er det viktig at du tenker på hva du spiser. Barnets protein- og fettkrav er størst i løpet av de neste ukene, så sørg for at du spiser velbalanserte måltider. Det lille barnet måler nå 42 centimeter og veier mer enn 1800 gram, og det kommer til å doble vekten i løpet av de neste syv ukene.

Graviditeten i uke 33

Oppskalering Du kommer til å fortsette å legge på deg 500 gram i uken frem til fødselen. Ikke forsøk å hindre vektøkningen. Barnet trenger den ekstra vekten nå. Det er rikelig med tid å gå ned i vekt etter at den lille er født.

Takle smerter i håndleddene. Mange gravide kvinner utvikler karpaltunnelsyndromet, som karakteriseres av hevelser rundt nervene i håndleddet. Smertene og hevelsen vil sannsynligvis forsvinne etter fødselen. I mellomtiden kan du forsøke å endre sovestilling slik at du ikke legger noe trykk på hender eller håndledd. Du kan også bruke en håndleddsstøtte som vil bidra til å holde håndleddet utstrakt. Husk å fortelle din lege eller jordmor om de smertene du opplever.

Cookiesamtykke