Gravid i 32. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 32. uken

Opp og ned De fleste barna plasserer seg med hodet ned, eller vertex-stillingen, denne uken. Helst skal barnet beholde den posisjonen frem til fødselen. Men det kan godt være at barnet bytter stilling flere ganger før fødselen.

Ikke mer plass Med over en liter fostervann i livmora nå, er det veldig enkelt for barnet å snu seg rundt. I løpet av de neste åtte ukene vil mengden fostervann minske etterhvert som barnet vokser.

Lengde og vekt Barnet veier 1500–1800 gram og er 43–45 centimeter langt helt utstrakt.

Graviditeten i uke 32

L Trykk mot ribbeina Å føle at barnet beveger på seg, er bare søtt, men det er ikke fullt så søtt når barnet setter en fot i ribbeina dine. Forsøk å ligge på siden eller bytt stilling ofte for å forsøke å få barnet til å flytte på seg.

Dobbeltsjekk Etter 32. svangerskapsuke, ønsker de fleste leger eller jordmødre at du kommer til kontroll annen hver uke i stedet for en gang i måneden. Legen eller jordmor vil være på utkikk etter tegn på infeksjon, for tidlig fødsel eller svangerskapsforgiftning, en komplikasjon i svangerskapet.

Valg av fødested En rundtur på sykehuset hvor du kommer til å føde leder deg gjennom fødestuen og etterfødselrom, og du kan også gjøre deg kjent med ev. andre rutiner. En del fødeavdelinger har en samtale med den gravide rundt 36. uke. Dette er en god anledning til å informere om spesielle behov eller ønsker. Gjør deg kjent med veien til fødeavdelingen, og ha gjerne to alternativer.

På skolebenken igjen. Delta aktivt på kurset og still spørsmål om alt du lurer på om fødselen og graviditeten. Ikke vær redd for å snakke om dine forventninger og hva du engster deg for. Ikke glem å ta med din partner slik at begge to er forberedt når tiden er inne.

Cookiesamtykke