Gravid i 29. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 29. uken

Temperaturkontroll Barnets hjerne er nå så utviklet at den kan hjelpe med å regulere kroppstemperaturen. Når barnet er født har det flere hundre milliarder nerveceller. Det kan høres mye ut, men det skapes ikke flere etter fødselen.

Vektøkning Barnet ser mer og mer ut som en fullvoksen baby. Hudoverflaten er glattere og lysere pga. vekten som barnet legger på seg. Dette fettet bidrar til å holde barnet varmt.

Lengde og vekt Til tross for mer fett så er det bare to eller tre prosent av de nærmere 1400 grammene som er fett. Hode til rumpe måler barnet nå 26 centimeter, men helt utstrakt er det nærmere 40 centimeter.

Graviditeten i uke 29

Vekten er viktig Barnet ditt legger på seg det meste av sin vekt i løpet av de neste tre månedene, og det gjør du også! Du må nok regne med å legge på deg 5 kg i det siste trimesteret.

Ubehag i siste trimester. Beinkrampe er vanlig under en graviditet. Ekspertene er ikke sikre på hva som forårsaker dem. Noen mener at det er den økte vekten på bena, mens andre mener at smertene kan skyldes mangel på kalk eller kalium. Årsaken kan kanskje også være at livmora trykker på de nervene som løper ned i bena.

Slik takler du leggkramper. Hvis du får kramper, kan du forsiktig strekke benet mens du bøyer foten og trekker tærne opp mot deg. Det kan også hjelpe å gjøre uttøyningsøvelser i løpet av dagen og like før sengetid. Sørg at du får i deg ekstra kalsium- og kaliumrik mat.

Cookiesamtykke