Gravid i 27. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 27. uken

Bare kikker Etter å ha vært lukket i over fire måneder, vil babyens øyne åpnes denne uken. Den visuelle delen av hjernen er nå aktiv, og det meste av øye strukturen er komplett. Det betyr at barnet nå kan se lys og skygger rundt seg.

Vuggeviser Akkurat som barn som ligger i foreldrenes armer, trenger også ditt barn å vugges i søvn. Selv om å løpe noen æren kan roe barnet. Takket være fostervannet, føler barnet kun en mild vugging. 

Graviditeten i uke 27 

Alt er i rute Brystene dine vil fortsette å endre seg i løpet av graviditeten (og etterpå). Mange kvinner opplever at areolaen, den mørke delen av brystet som omkranser brystvorten, også fortsetter å endre seg. I det første trimesteret ble areolaene sannsynligvis mørkere. Nå kan det hende at den mørkfargede huden vil strekke seg utover areolaen. Det blir kaldt den sekundære areolaen, og den kan komme til å dekke halvparten av brystet. Dette er en midlertidig endring som kan vare inntil 12 måneder etter at du har født barnet ditt.

Fantasifulle drømmer. Hvis du er som de fleste andre gravide kvinner, har du et meget levende, eller bisart, natteliv. De dramatiske graviditetsdrømmene kan skyldes de ekstra hormonene som renner gjennom kroppen din. Det kan ganske enkelt være hjernens måte å håndtere alle de tankene og følelser som du opplever nettopp nå.

Cookiesamtykke