Gravid i 25. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 25. graviditetsuke

Alt utfylles Huden er fremdeles tynn, men barnet blir litt tykkere hver dag, takket være fettet og musklene som dannes. Små kapillærer dannes under barnets hud og gir den en rosa tone. Barnet måler 30–33 centimeter og veier ca. 680 gram.

Hjernen vokser Hjernebarken utvikles i utførlige lag. Mye av det som skjer, styres fremdeles av andre områder i hjernen om ble utviklet langt tidligere.

Graviditeten i uke 25

Stor som en ball Livmora er nå omtrent like stor som en fotball, så det er helt naturlig at du føler trykk mot organene. Fra skambeinet til halvveis mellom navlen og brystbeinet, er livmora cirka 25 centimeter i diameter.

Diabetestest. Testen utføres mellom uke 24–28 og ser etter tegn på svangerskapsdiabetes, en tilstand hvor sukkernivået i blodet er høyere enn normalt. Svangerskapsdiabetes går vanligvis over etter fødselen. Den rammer omtrent to til fem prosent av alle gravide kvinner. Selve testen er enkel: et par minutter etter å du har drukket en sukkerløsning, tas en blodprøve og blodsukkernivået måles. Hvis nivået er høyt må du ta en ny test for å avgjøre om du har svangerskapsdiabetes eller ikke. Har man fått påvist svangerskapsdiabetes bør man legge om kostholdet og i noen tilfeller gis det medisinsk behandling.

På reisefot Urinveisinfeksjon er vanlig under graviditeten, så oppsøk toalettet hver gang du føler behovet. Et symptom på urinveisinfeksjon er en brennende smerte eller en utrivelig duft når du urinerer. Hvis du har disse symptomene, bør du straks oppsøke lege. Urinveisinfeksjon kan bli alvorlig hvis det ikke behandles.

Cookiesamtykke