Gravid i 13. uke: Dette kan du forvente

Barnet i 13. uken

Produsentene Nå som barnet har formet alle de viktige kroppsstrukturene, setter organene inn. Leveren utskiller galle, bukspyttkjertelen produserer insulin og nyrene produserer urin for å frakte bort avfall. Urinen blir skilt ut i fostervannet. Barnets tarmer, som delvis har vært i navlestrengen, har nå flyttet seg til magen nå som det finnes tilstrekkelig med plass.

Hodet Barnet er nå på størrelse med en stor plomme, veier mindre enn 28 gram og måler alt fra 7–10 centimeter. Hodet tar opp halvparten av lengden, takket være utviklingen av hjernen. I løpet av de neste månedene vil kroppen vokse i raskt tempo for å ta igjen. Når barnet er født vil hodet være bare en kvart av den totale lengden.

Graviditeten i 13. uken

Velkommen til andre trimester Mange kvinner beskriver de nærmeste månedene som graviditetens hvetebrødsdager. Ubehagene fra første trimester, som trøtthet, kvalme og mye tissing blir noe bedre, og du begynner antageligvis å nyte graviditeten litt mer. Mange kvinner får til og med et energikick i dette trimesteret.

Midjemålet. En av grunnene til at du føler deg gravid, er at midjemålet begynner å øke. De vanlige buksene dine begynner nok å bli litt for stramme. Du kan føle deg mer komfortabel i de flotte mammaklærne som du har kikket på, og uansett hva du bestemmer så velg komfortable klær.

Cookiesamtykke