Sunne oppskrifter for småbarn: barnevennlig-mat

Barnet ditt vil for det meste spise tilpasset «voksenmat» – små biter med stekt kylling, pasta uten krydder, gjennomkokte, usaltede grønnsaker og så videre, men la også menyen inneholde babyfrokostblanding for å sikre at hun får nok B-vitaminer og jern. Dette er et godt tidspunkt for å introdusere henne for mat med ulik konsistens. På den mågen hun være villig til å prøve forskjellige ting når hun vokser opp.

Hvor mye er nok?

Mengden en smårolling spiser varier fra måltid til måltid og fra dag til dag. Hvis barnet vokser og legger på seg trenger du ikke bekymre deg om spiser nok. Barn i denne alderen er ganske gode til å sørge for at de får det de trenger. Hun trenger faktisk mindre mat enn du tror: omkring 900 til 1000 kalorier om dagen. Dette er ikke så mye når du tenker på at hun får 300 til 500 av disse i seg bare gjennom helmelk (omkring 5 til 7 desiliter).

Barnet ditt vil få mer enn nok hvis hun får servert tre måltider om dagen pluss tre små mellommåltider. Prøv en halv bolle med smeltet og nedkjølt ost eller en kjeks uten salt med litt banan.

Les mer om menyen til barnet ditt som hele tiden utvider seg.

Cookiesamtykke