Gode spisevaner for en treåring

Treåringen er mer villig til å prøve ny mat enn for ett år siden. Han/hun er sikkert mer åpen mot mat som presenteres på en ny eller interessant måte. Slipp kreativiteten løs og lage gøye måltidsløsninger for hele familien og skap varige tradisjoner.

Spis sammen som en familie Treåringer lære så mye om sosialt samvær rundt middagsbordet. Studier viser at barn som spiser minst ett måltid om dagen med familien, har bedre vokabular og bedre matvaner. Slå av TV-en under måltidene og snakk sammen i stedet. Ha måltider til faste tider, på et vanlig sted som kjøkkenet eller spisestuen.

Bordmanerer Lære barnet å si «vær så snill», «takk» og «kan jeg få». Barnet skal hjelpe å dekke bordet og rydde bort etterpå. Barnet vil sikkert nyte vaner og ritualer under familiens måltider.

Håndtere forstoppelse Hvis ditt førskolebarn har smertefull, hard avføring eller ikke har bæsja på en dag eller to, må du forandre kostholdet umiddelbart. Hvis problemet ikke er løst påen dag eller to, ta kontakt med lege for rådføring. Barnet kan bli motvillige til å bruke toalettet hvis dette går for langt.

Disse retningslinjene skal gjøre ting litt enklere.

  • Ta skritt for å avvenne barnet fra flasken, hvis du ikke allerede har gjort det. Å drikke fra en flaske i denne alderen kan gjøre det vanskelig for barnet å lære riktige spisevaner hjemme og på skolen.

  • Unngå å bruke mat som belønning eller bestikkelse for god oppførsel. Studier viser at dette mønsteret fører til kortsiktig nedgang i spisingen og langsiktig kamper.

  • Prøv og unngå små, harde ingredienser som hardt godteri og tyggegummi som kan sette seg fast i luftrøret.

Vel bekomme!

Cookiesamtykke