Slik får du barnet til å prøve ny mat

De fleste barn er motvillige til å prøve nye typer mat, så ikke bli fornærmet hvis smårollingen din rynker på nesen og spytter ut det omhyggelig tilberedte måltidet du serverer ham. Hans innledende avvisning som endelig dom over matretten.

Gamlemåten er best

forskning har vist at hvis du tilbyr en nye matrett flere ganger, men en eller to dagers mellomrom, er sjansen for å lykkes stor. Et gammelt ordspråk blant barneleger er at alle gode ting er sju når det gjelder å få en ny type mate med på «ja-listen».

Hvordan få det gjort (og inn!)

første gangen du gir barnet ditt en ny type mat, tilbyr en skjefull eller to, eller la ham smake på en liten bit selv. Ikke fortsett hvis du for en negativ respons. Ta tiden til hjelp og server retten igjen en eller to dager senere. Hvis du prøver å tvinge i ham mat vil dette føre til at han vil motstå denne maten, og andre typer mat også. «Prøv» er OK foreløpig.

All innsatsen er verdt det. Forskning viser at villigheten til å prøve ny mat og en variert kost gir sunnere matvaner for hele livet.

Nyttige tips: Barn er mer villige til å prøve ny mat hvis de ser voksne de stoler på og eldre barn de kjenner spise den også. Så hvis du rynker på nesen av spinat, trenger du ikke regne med at du får overbevist ungen din. Gode matvaner er en familiesak, så sørg for at dere har nok grønnsaker, frukt og kornprodukter.

Cookiesamtykke