Vanlige spørsmål

Som forelder vil du undersøke, kontrollere og teste alt for barnets sikkerhet. Hos Pampers® forstår vi at du vil vite mer om sammensetningen av bleiene og produksjonsprosessene. Det er derfor vi vil besvare disse spørsmålene helt åpent og vise deg at vi overlater ingenting til tilfeldighetene når det gjelder produktenes sikkerhet.

Nedenfor står svarene på noen av spørsmålene foreldre allerede har stilt oss. Hvis du har andre spørsmål, kan du gjerne ringe oss på telefon 800 33 432 (gratis samtale og hjelp, mandag til fredag kl. 9.00–17.00).

Hva gjør dere for å sikre produktenes sikkerhet?

Alle Pampers®-produkter er 100 % sikre for barn å bruke. Hver dag følger vi 3 viktige steg for å garantere ytelse og barnets komfort og sikkerhet:

  1. Streng utvelgelse av materialene, der sikkerheten valideres i samarbeid med barneleger, hudleger for barn og toksikologer. Fordi sikre bleier starter med sikre materialer! Du kan få vite mer om utvelgelsesproasessen for materialene og alt om komponentene i produktene ved å klikke her for bleier, buksebleier eller vaskeservietter.

  2. Produksjon: en viktig fase som vi styrer fra A til Å. Pampers® produserer bleiene utelukkende i egne produksjonsanlegg (som ligger i Europa). Og vi overvåker nøye hver fase av produksjonen for å sikre kvaliteten til produktene. Hver bleie overvåkes konstant av kameraer og over 500 sensorer, og vi utfører over 2 000 kontroller om dagen.

    Vi beskriver alle disse stegene på denne siden på nettstedet vårt. Les på siden hvis du vil vite mer!

Er alle materialene Pampers® bruker sikre for barn?

Ja. Pampers® bruker kun 100 % sikre materialer i produktene (bleier, buksebleier og vaskeservietter). Alle materialene som brukes er underlagt strenge evalueringer og følger strengt anbefalingene i SCCS/1564/15 fra EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet om sikker bruk av stoffer.

Forskerne våre samarbeider med barneleger, hudleger for barn og toksikologer for å validere sikkerheten til de utvalgte materialene og til de ferdige barneproduktene.

Klikk for å få vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene, buksebleiene eller serviettene.

Du kan også lese mer om Pampers®’ sikkerhetsløfte her.

Hvordan velger dere materialene til produktene?

Sikre bleier starter med sikre materialer. Det er derfor materialene gjennomgår en streng utvelgelsesprosess før de brukes i en Pampers®-bleie. Hver komponent har en spesifikk funksjon og må sikre ytelse, i tillegg til barnets komfort og sikkerhet.

Forskerne våre samarbeider med barneleger, hudleger for barn og toksikologer for å validere sikkerheten til de utvalgte materialene og til de ferdige barneproduktene.

Alle materialene som brukes er 100 % trygge for barnet og følger strengt anbefalingene i SCCS/1564/15 fra EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet om sikker bruk av stoffer.

Klikk her for å få vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene. Vi beskriver alle stegene vi tar for å sikre produktenes sikkerhet på denne siden på nettstedet vårt. Les på siden hvis du vil vite mer!

Er fargene som brukes i Pampers®-bleiene sikre for barnets hud?

Ja. Fargene som brukes i Pampers®-bleier er sikre, ikke-irriterende fargestoffer, og deres sikkerhet er blitt nøye evaluert.

De er garantert å være sikre for nyfødte og barn, og fargene brukes til å lage søte motiver. Disse fargene kan ikke trenge inn i huden selv ved kontakt. Vi bruker ikke fargemidler som finfordeles i Pampers®-produkter.

Visste du dette? I dag brukes det fargestoffer i mange produkter, som tekstiler og leker, papir, kritt og fargestifter.

Du kan få vite mer om Pampers®' forpliktelse til 100 % sikre bleier her.

Og vil du vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene, kan du klikke her.

Tilsetter dere klorblekmiddel i produktene?

Nei, vi bruker en naturlig klorfri prosess til å rense cellulosefibrene. Hvis du vil vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene, kan du klikke her.

Er Pampers® vaskeservietter myke nok for barnets hud?

Pampers®-produkter er dermatologisk testet og klinisk evaluert for å sikre at de er myke, inkludert for sensitiv hud. Studier viser at Pampers® vaskeservietter bidrar til å opprettholde hudens nøytrale pH-verdi, og at de er like myke mot barnets hud som en vaskeklut og vann.

Kan jeg trygt bruke Pampers® vaskeservietter på barnets ansikt og hender?

Ja. Enten det er på lekeplassen, ved matbordet eller på stellebordet så kan barnet bli tilsølt, og Pampers® vaskeservietter vasker skånsomt og effektivt vekk smuss. Selv om de er spesielt utviklet for bleieskift, så kan Pampers® vaskeservietter trygt brukes på andre deler av kroppen, inkludert ansiktet, og ved skift. Alle er dermatologisk testet.

Er Pampers® Sensitive vaskeservietter uten parfyme og hypoallergeniske?

Ja. Pampers® Sensitive vaskeservietter inneholder ingen parfyme. De er dermatologisk testet, og det er klinisk dokumentert at de er like myke mot huden som bomull og vann.

Hva er polypropylen og hvorfor brukes det i barnets bleier?

Polypropylen er en myk fiber som bidrar til komfort og ytelse i Pampers®-bleier. I likhet med alle materialene vi bruker er denne fiberen helt trygg å bruke. Du finner den faktisk også i klær til barn og voksne!

Hvorfor brukes den i bleier? Polypropylen tilfører mykhet og komfort til alle deler av bleiene som er i kontakt med barnets hud: Det er en ekstremt motstandsdyktig fiber og brekker ikke, og den forhindrer derfor at det oppstår nupper og friksjon mot huden. I tillegg fungerer den fint sammen med andre deler av bleien til å trekke fuktigheten inn i den absorberende kjernen, der den kapsles inn.

Klikk for å få vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene eller buksebleiene.

Hva er petrolatum og hvorfor brukes det i barnets bleier?

Petrolatum er et navn som kanskje ikke høres så tiltalende ut, men det er ganske enkelt det tekniske navnet på en svært vanlig ingrediens i dagligdagse lotionprodukter, som her forklart av lederen for pediatrisk dermatologi ved universitetssykehuset i Bordeaux i Frankrike, dr. Alain Taïeb: «Petrolatum er ikke noe annet enn produktet kjent under det populære varemerket Vaseline®, altså et trygt og harmløst middel som har vært mye brukt innen hudpleie i over 100 år.» Pampers®*-bleier inneholder en liten mengde på topplaget som berører barnets hud for å beskytte den bedre. Petrolatumen vi bruker er renset til farmasøytisk kvalitet, uten parfyme og kan trygt brukes på barnet. Visste du dette? Petrolatum brukes i mange leppepomader og pleieprodukter til barn.

Hvis du vil vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene, kan du klikke her.

*Noen av bleiene våre inneholder lotion.

Hvorfor er det bindemiddel på barnets bleier? Er det virkelig trygt?

Bindemiddelet som brukes i Pampers®-bleier, er trygt og uten løsemidler. Det brukes i bleier for å holde bleiens materialer sammen og forhindre lekkasjer. Disse bindemidlene er nøye testet og evaluert for trygg bruk av barn. Det kommer dessuten ikke i kontakt med barnets hud når barnet bruker bleien.

Klikk for å få vite mer om hva vi tilsetter (og hva vi ikke tilsetter!) i bleiene.

Inneholder Pampers-bleier noen av de 26 allergenene som står oppført i EUs kosmetikkforordning?

mpers baby-dry™, baby-dry™-buksebleier og premium protection™-bleier inneholder ingen av de 26 duftingrediensene – som står oppført i EUs kosmetikkforordning – som antas å kunne forårsake reaksjoner hos (allergi-)sensitive personer. Det er viktig å merke seg at de aller fleste brukere av kosmetikk ikke vil få bivirkninger av disse stoffene. De 26 duftstoffene er: Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxy-citronellal, Isoeugenol, Amylcin-namyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxy-isohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Anise Alcohol, Benzyl Cinnamate, Farnesol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, d-Limonene, Methyl 2-Octynoate, Alpha-Isomethyl Ionone, eikemose og ekstrakt av tremose.

Ring oss gjerne på telefon 800 33 432 (gratis samtale og hjelp, mandag til fredag kl. 9.00–17.00) hvis du har spørsmål eller kommentarer om Pampers®-produkter. Tusen takk!

Pampers’ sikkerhetsløfte

Uavhengige tester og faglige uttalelser om Pampers®-bleier

Vanlige spørsmål

Cookiesamtykke