Vanlige spørsmål og svar: Pampers' kvalitet, sikkerhet og ingredienser

Vi forstår at du ønsker det aller beste for barnet ditt – derfor svarer vi på alle spørsmålene dine om Pampers' kvalitet, sikkerhet og ingredienser nedenfor.

Har du et spørsmål som vi ikke har svart på? Kontakt supportteamet vårt for å legge til relevante kontakter.

Spørsmål

Svar

Er Pampers-bleier og -ingredienser trygge?

Ja! Alle Pampers-produkter er trygge. Våre bleier, våtservietter og buksebleier bruker nøye vurderte ingredienser som er vanlige i de fleste bleier og våtservietter, og som trygt blir benyttet av millioner av babyer hver dag.

 

Hva er de 4 stegene i Pampers' sikkerhetsløfte?

Pampers' sikkerhetsløfte sikrer at alle elementene i produktene våre er trygge for babyen.

Steg 1: Sørge for sikkerhet fra starten av

Steg 2: Vurdere produserte komponenter

Steg 3: Evaluere alle produkter

Steg 4: Overvåke igjen (og igjen)

 

Hvordan sikrer Pampers at produktene er trygge for barnet mitt?

Sikkerhetsteamet vårt samarbeider med helsepersonell og sikkerhetseksperter for å evaluere alle ingredienser for potensielle risikoer. Vi investerer også i kliniske sikkerhetsstudier og overvåker produktene i sikkerhetskontroller, både på produksjonslinjen og hjemme.

 

Hvordan velger dere Pampers-ingrediensene?

Ingrediensene våre er nøye utvalgt, basert på sikkerhetsprofiler og den dokumenterte effektiviteten for å holde babyens hud tørr og sunn. Vi evaluerer hver enkelt ingrediens for å sikre at den er trygg før den kommer i kontakt med barnets hud.

 

Gir bleier bleieutslett?

Selv om bleieutslett er en av de vanligste tilstandene hos småbarn, er det ikke forårsaket av bleier. Det er mange mulige årsaker til bleieutslett, som fuktighet, hyppighet av bleieskift, endringer i kosthold eller bruk av antibiotika osv.  Det er ikke uvanlig at det oppstår utslett i bleieområdet så lenge spedbarn ikke er kontinente. Først og fremst bekrefter overvåkingsdataene at bleieutslett er forbigående og reversibelt.

 

Hva er hudens pH-verdi?

pH er nivået på noe som er surt eller basisk, på en skala som går fra 1 til 14. Sunn hud hos spedbarn varierer fra 4,7–6, men urin og avføring kan øke pH-verdien, noe som gjør huden mer mottakelig for utslett.

 

Hva er en bleie med teip?

Teipede bleier bruker strimler (eller «teip») til å feste bleien rundt barnets midje. Dette sikrer en tilpasset og justerbar passform for barnet og kan være spesielt nyttig for nyfødte som ikke har mistet navlestrengen.

 

Hva er Pampers® buksebleier?

Buksebleier er myke og elastiske. Vi har utviklet disse bleiene for spedbarn fra 6 måneder, spesielt de som begynner å krabbe og snu seg. Disse bleiene kan dras på mens barnet står, og har avrivbare sider som gjør dem enkle å ta av.

 

Hva inneholder Pampers-bleier?

Pampers bleier består av et topplag, elastiske fester, et dobbelt opptakslag og absorberende kjerne, fleksible benmansjetter og strikk, morsomme tegninger, festemidler og et vanntett baklag. Noen bleier inneholder også en mild salve og en væteindikator.

 

Kommer festemiddelet på bleien i kontakt med barnets hud?

Nei. Festemidler brukes i hele bleien for å holde bleiens deler sammen og for å unngå lekkasje. Disse festemidlene er uten løsemidler og kommer ikke i direkte kontakt med barnets hud.

 

Hvordan absorberer bleier all fuktigheten?

Pampers-bleier inneholder et absorberende gelmateriale som kan absorbere nesten 30 ganger sin egen vekt.

 

Hva er gelperler? Er de trygge hvis de kommer i kontakt med barnets hud?

Disse perlene er en del av vårt absorberende gelmateriale, som har en lang historie med sikker bruk i bleier. Hvis du oppdager små gelpartikler på babyens hud, er det det absorberende materialet, og det fjernes enkelt ved å tørke det forsiktig av.

 

Er gelpartiklene i bleien trygge?

I likhet med alle de andre materialene og ingrediensene i bleiene våre, er den superabsorberende gelen trygg å bruke i bleier. Pampers gjennomfører tester for å evaluere sikkerheten til denne ingrediensen – og disse blir en del av det store mengden dokumentasjon som viser at denne gelen er trygg for babyens hud.

 

Finnes det noen sikkerhetsinformasjon jeg trenger å kjenne til om bleier?

Det er viktig å holde bleiene der de skal være – på barnets bak. Ikke la barnet putte en bleie i munnen, og kast alltid bleier som er revnet eller har løsnet. Les alltid advarselsetiketten på all emballasje.

 

Bør jeg oppbevare ubrukte bleier et spesielt sted?

Ubrukte bleier bør oppbevares på et sted som er beskyttet mot ekstrem varme og fuktighet. Pampers anbefaler at bleiene oppbevares på et tørt sted der temperaturen er 25 grader Celsius eller lavere, og borte fra parfymerte produkter.

 

Hvor mange bleier bør jeg skifte om dagen?

Noen babyer må skiftes opptil 10 ganger om dagen, avhengig av hvor ofte de er våte/sølete. Du kan se at en Pampers-bleie er våt hvis indikatorstripen skifter farge fra gul til blå, eller hvis du kjenner klumper i det absorberende materialet.

 

Hvilken bleiestørrelse passer til barnet mitt?

Alle produktbeskrivelser på nettstedet vårt viser riktig bleiestørrelse for barnet ditt, avhengig av vekten. Noen viktige påminnelser: Velg en bleie som ikke henger eller glipper, for å hindre lekkasje. Husk også at når du øker bleiestørrelsen, blir bleien mer absorberende.

 

Hvordan kan jeg veie babyen min?

Hvis du ikke har en babyvekt, kan du trekke fra! Vei deg selv på en vekt, deretter veier du deg mens du holder barnet. Trekk fra vekten din for å se hvor mye barnet ditt veier. Dette vil hjelpe deg med å velge riktig bleiestørrelse til barnet.

 

Hva inneholder Pampers®-våtservietter?

Våtserviettene våre er laget av en kombinasjon av trygge fibre som for eksempel bomull, viskose, polyester, lyocell og polypropylen som gir våtservietten den myke, fleksible formen. Våtserviettene våre inneholder en pH-bufferkrem som bidrar til å gjenopprette hudens naturlige pH-nivå.

 

Forårsaker Pampers® Sensitive™-våtservietter bleieutslett?

 

Nei, Pampers-våtservietter forårsaker ikke bleieutslett. Sensitive-våtservietter er utviklet for å være skånsomme mot barnets hud. Alle Pampers-våtservietter inneholder minst 97 prosent vann, et skånsomt rensemiddel og en pH-balanserende krem. Dette bidrar til å gjenopprette hudens naturlige pH bedre enn med bare vann, som ikke har en pH-gjenopprettende evne.

 

Er Pampers® Sensitive-våtservietter uten parfyme?

Ja, Pampers® Sensitive-våtservietter er ikke tilsatt parfyme. Våtserviettene våre er også vurdert og akkreditert som trygge for huden av den uavhengige organisasjonen Skin Health Alliance.

Er de fargerike mønstrene på Pampers-bleiene sikre for barnets hud?

Ja, alle farger på Pampers-produkter er evaluert for sikkerhet. Disse fargene brukes ofte i andre forbrukerprodukter, som matvareemballasje og kontaktlinser.

 

Bruker Pampers dispersjonsfarger?

Nei, Pampers bruker ikke dispersjonsfarger i noen produkter.

 

Er Pampers klorbleket?

Ingen av Pampers' bleier og våtservietter er klorbleket.

 

Bruker Pampers blekeprosesser basert på elementært klor i produktene?

 

Nei, bleking med elementært klor har ikke vært brukt på flere tiår. Våre leverandører bruker enten en prosess som kalles Elemental Chlorine Free (ECF) eller Total Chlorine Free (TCF). Besøk siden Materialer og sikkerhet for mer informasjon.

 

Finnes det metylisotiazolinon eller metylkloroisotiazolinon (også kjent som Neolone, Kathon, MI, MCI) i Pampers-produktene?

Nei, Pampers bruker ikke metylisotiazolinon eller metylkloroisotiazolinon i noen av produktene sine. Vi har en omfattende liste over ingredienser som vi lover at vi aldri bruker i produktene våre.

Støttes Pampers-produktene av vitenskapelige eller kliniske data?

Pampers har publisert over 100 kliniske studier og sikkerhetsstudier og sammendrag. For eksempel viser to nyere studier at bruk av en Pampers' superabsorberende bleie med beskyttende balsam og en Pampers-våtserviett med pH-balanserende krem bidro til å gjenopprette hudens naturlige pH og til å forbedre hudens tilstand.

 

Er det trygt å bruke Pampers-våtservietter på barnets ansikt og hender?

Ja, Pampers-våtservietter er trygge å bruke på andre kroppsdeler, inkludert ansiktet, og kan brukes ved hvert bleieskift.

 

Er Pampers-våtservietter skånsomme mot babyens sensitive hud?

Ja, Pampers-våtservietter er klinisk testet for å sikre at de ikke inneholder allergener eller gir hudirritasjon. Det er klinisk dokumentert at våserviettene er milde mot sensitiv hud – og er minst like milde og skånsomme som vaskeklut og vann.

 

Hvem produserer Pampers-bleiene?

Pampers og våre pålitelige partnere over hele verden produserer bleiene og våtserviettene våre. Vi har mer enn 30 produksjonsanlegg i 25 land, og vi styrer prosessen fra innkjøp, produksjon og distribusjon for å sikre kvalitet hele veien. Bleiene våre finnes i mer enn 100 land over hele verden.

 

Hvor lenge har Pampers eksistert?

Pampers ble født i 1961! Etter flere redesign, tester og produksjonsutviklinger ble Pampers tildelt sitt første patent i 1964. Den første fabrikken for engangsbleier i Europa åpnet i 1973 i Tyskland.

 

Er Pampers et P&G-produkt?

Ja, Pampers er et stolt medlem av P&Gs produktfamilie. Faktisk var det en velkjent P&G-forsker, Victor Mills, som oppfant engangsbleien. 

 

Slik skrev vi denne artikkelen Informasjonen i denne artikkelen er basert på ekspertråd fra publisert forskning, pålitelige medisinske og offentlige kilder, samt Pampers' egne sikkerhets- og produkteksperter. Når det er aktuelt, finner du en fullstendig liste over kilder som brukes for denne artikkelen nedenfor. Innholdet på denne siden skal ikke erstatte profesjonell medisinsk rådgivning. Rådfør deg alltid med helsepersonell for fullstendig diagnose og behandling.

Cookiesamtykke