Hvordan fungerer en Pampers®-buksebleie og hva er den laget av?

Hvordan fungerer en Pampers®-buksebleie og hva er den laget av?

Som forelder vil du ha en 100 % sikker og behagelig buksebleie som holder barnet tørt og lar barnet utforske verden. Pampers® har utviklet buksebleier i 50 år med nøyaktig dette i tankene: sikre at ytelse og komfort går hånd i hånd med sikkerhet.

Finn ut alt som utgjør kvaliteten og påliteligheten til en Pampers®-buksebleie, fra utvelgelse av komponentene (de vi bruker og de vi ikke bruker!) til hvordan buksebleiene våre fungerer.

En 100 % sikker sammensetning, formidlet helt åpent

Før komponentene blir en del av en Pampers®-buksebleie, må de gjennom en streng utvelgelsesprosess.

Forskerne våre samarbeider med barneleger, hudleger for barn og toksikologer for å validere sikkerheten til materialene til de utvalgte komponentene og til de ferdige barneproduktene.

Alle komponentene vi bruker er dermatologisk testet og oppfyller evalueringskriteriene i SCCS/1564/15 fra EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet.

Visste du dette?

Pampers® har oppgitt listen over komponenter på pakkene med Baby-dry™, Baby-dry™-buksebleier og Premium protection™-bleier, slik at foreldre kan ta valget helt åpent.

Hvordan fungerer en Pampers®-buksebleie og hva er den laget av?

Hver komponent i en Pampers®-buksebleie har en spesifikk rolle. Men de har alle det samme formålet: De skal gi barnet sikkerhet, komfort og ytelse.

Baksidelag
Gøyale motiver
Fleksibel elastikk
Lotion*
Topplag
Absorberende kjerne
360° elastisk linning
Avfallstape

Absorberende kjerne: Dette er kjernen i Pampers®’ teknologi! Den absorberer og holder fuktigheten vekk fra barnets hud for å sikre at huden bevares sunn og tørr.

Alt dette finnes i den absorberende kjernen:

 • Superabsorbenten: Det er et materiale som finnes i alle buksebleier til engangsbruk, og som har evnen til å absorbere inntil 30 ganger sin egen vekt! Det absorberer og kapsler inn væske på bare noen få sekunder. Disse superabsorbentene er helt sikre og kjemisk inerte, som dokumentert i mer enn 400 studier på denne komponenten (utført på over 300 000 buksebleier!) og på mulige kontaktflater, spesielt med huden.
 • Cellulose: Det er et naturlig materiale som absorberer fuktighet. All cellulose som brukes i Pampers®-buksebleier, er bærekraftig fremskaffet. Dette er én måte der Pampers® er forpliktet til bærekraftig skogbruk og oppfyller kravene i EU-forordning nr. 995/2010.

Pampers® har utviklet en unik kombinasjon av superabsorbenter og cellulose for høyeffektive buksebleier som bidrar til å gi barnet god komfort. Det å finne den rette balansen mellom bruk av superabsorbenter og cellulose sikrer at buksebleien verken er for tykk eller at den hemmer barnets bevegelser (og dette bidrar til å unngå den beryktede «våte bleien»!).

 • Polypropylen og polyester

360° elastisk linning: En myk, undertøysliknende linning utviklet for barnets komfort og et enkelt bleieskift. Den er laget av myke polypropylenfibre (likner undertøy eller klær) og elastikk.

Avfallstape: En klebrig tape som gjør det enklere å kaste Pampers®-buksebleien. Den er laget av polypropylen og lim slik at den klebrer til buksebleien.

Topplag: Det trekker fuktigheten inn i buksebleien for å bevare barnets hud sunn og tørr. Topplaget, som er i kontakt med barnets hud, inneholder polypropylenfibre for å gjøre det mykt og behagelig for barnet.

Baksidelag: Dette er baksiden av buksebleien. Det forhindrer at fuktighet overføres til sengen eller barnets klær. Det består av polyetylen og et utvendig lag av polypropylen for mykhet og komfort.

Fleksibel elastikk: De bidrar til at buksebleien tilpasser seg barnets kroppsform rundt bena for økt komfort og for å forhindre lekkasjer. Pampers® bruker ikke gummi eller lateks, som kan være allergifremkallende. I stedet bruker vi elastan og polypropylen.

Bindemidler: Disse brukes for å holde alle komponentene sammen og forhindre lekkasje. De kommer ikke i kontakt med barnets hud. Pampers® bruker kun bindemidler uten løsemidler.

For å innfri forbrukernes forventninger har vi samarbeidet med leverandørene våre for å forbedre lukten av noen av bindemidlene. Alle disse materialene gjennomgår en streng utvelgelsesprosess og detaljert evaluering, og deres brukssikkerhet er blitt dokumentert. De kommer ikke i kontakt med barnets hud. Ingen av de 26 allergenene på listen i EUs kosmetikkforordning brukes i noen av disse materialene.

Lotion*: For å beskytte barnets hud og bidra til å redusere risikoen for bleieutslett, er det lagt en patentert beskyttende balm på buksebleiens topplag. Komponentene i lotionen overholder EUs forordninger. Den inneholder:

 • Petrolatum: «Petrolatum er ikke noe annet enn vanlig Vaseline®, altså et trygt og harmløst middel som har vært mye brukt innen hudpleie i over 100 år. (…) brukes ofte til å redusere risikoen for buksebleieutslett hos nyfødte.» forklarer dr. Alain Taïeb, leder for pediatrisk dermatologi ved universitetssykehuset i Bordeaux i Frankrike. Den renses til farmasøytisk kvalitet, og er helt trygg for barn.
 • Ekstrakt av blader fra Aloe barbadensis (Aloe Vera).
 • Flytende parafin, altså et fettstoff som er vanlig innen farmasøytisk industri for å motvirke dehydrering.
 • Stearylalkohol har fuktighetsgivende egenskaper og er en vanlig emulgator innen farmasøytisk industri.

Gøyale motiver: De finnes utenpå buksebleien til glede for både foreldre og barn! De inneholder ikke-sensibiliserende fargestoffer som er ikke-vannoppløselige (de kan altså ikke trenge inn i huden).

Alle fibrene i Pampers®-buksebleier kan du også finne i … både dine og barnets klær! De er tekniske fibre med spesifikke egenskaper som bidrar til komfort og ytelse i Pampers®-buksebleier.

 • Polypropylen tilfører mykhet og komfort til alle deler av buksebleien som er i kontakt med barnets hud. Det er en ekstremt motstandsdyktig fiber; den brekker ikke, så den forhindrer at det oppstår «nupper» og friksjon mot huden.
 • Polyester bidrar til å fordele fuktighet i hele buksebleiens lengde. Den brukes også mye i sportstøy.
 • Polyetylen har to spesielt viktige egenskaper: den er både vannavstøtende og pustende. Den er klinisk testet, forhindrer lekkasjer og bidrar til å bevare huden sunn og tørr takket være mikroluftekanaler.
 • Elastan er en elastisk fiber som brukes i mange tekstiler, og den fantes sikkert også i svangerskapsklærne du brukte! Takket være de elastiske egenskapene bidrar den til at buksebleien sitter perfekt ved å følge barnets bevegelser samtidig som forhindrer merker eller lekkasjer.

Disse fibrene fungerer fint til å trekke fuktigheten inn i midten av buksebleien, der den kapsles inn for å begrense spredningen av bakterier.

Fordi vi vil gi barnet 100 % sikre bleier og buksebleier, er det noen ting vi ikke tilsetter i sammensetningen av produktene våre.

Pampers® tilsetter ingen uønskede stoffer i produktene. Barnets sikkerhet har alltid vært det viktigste for oss.

Hvis du har spørsmål om Pampers®-buksebleier, kan du se på siden vår med vanlige spørsmål eller ringe kundeservice på telefon 800 33 432 (gratis samtale og hjelp, mandag til fredag kl. 9.00-17.00)

*Noen av bleiene våre inneholder lotion.

Du vil kanskje også like: