Bleien lekker: Unngå lekkasjer og utslipp ved å sikre at bleien passer til barnet ditt

Velg riktig bleiestørrelse Størrelsen er viktig når du skal finne riktig bleie til babyen din. Babyer kommer jo i alle størrelser og fasonger. Og i likhet med klær,så sitter også bleier forskjellig fra barn til barn. På Pampers måler vi bein, stumper og midjer på tusenvis av barn for at alt skal bli riktig.

Størrelsen på Pampers-bleier er inndelt etter vekt, og siden ingen babyer er like vil du se at størrelsene overlapper hverandre litt. Vanligvis vilbabyen være innenfor vektområdet for størrelsen du bruker. Husk at alle babyer har forskjellig størrelse og fasong, så selv om babyener utenfor området, kan du likevel bruke bleien så lenge du ser at den passer. Her er vektområdene for hver størrelse:Swaddlers, Cruisers, Baby Dry, Baby Dry Extra Protection.

Pass på at bleien passer Bleien bør helst sitte rett og likt fordelt på babyen, men sjekk også:

  • Bleien sitter godt rundt midjen rett under navlen.

  • Benlinningene sitter tett rundt babyens lår og stump. Når du har satt på bleien, stryker du fingrene langs disse kantene for å passe på at benlinningene er trukket ut. Det blir lett lekkasje når kantene er dyttet innover.

  • Elastikk: Fest teipene likt mot hverandre på den fargede festesonen (midjebånd). Pampers-bleier har elastiske sider som tilpasser seg babyens fasong og bevegelser.

Hvorfor lekker bleier? Hvis bleien er for liten, kan den fort lekke ettersom det ikke er nok absorberende materiale for urinmengden. Når babyen er i øvredel av vektområdet for bleiestørrelsen hun bruker, er det nok på tide å bytte til neste størrelse. Andre tegn på at babyens bleiestørrelse erfor liten:

  • Bleien dekker ikke hele stumpen

  • Røde merker rundt midjen eller lårene og tegn til gnagsår

  • Bleien lekker

Større bleier kan håndtere større mengder ettersom de inneholder mer absorberende materiale. Men husk at bleier kan også lekke fordi de er for store. Sørg forat bleien sitter godt rundt midjen og lårene ved å stryke fingrene langs kantene og kontrollere at det ikke er noen gliper og at den sitterbehagelig. Hvis du liker at bleien sitter litt løst, så vil den kanskje lekke litt i glipene.

Unngå den fryktede utblåsningen Det er alle mødres største frykt – bæsj overalt på den nyfødtes kropp, klær, hår og sikkert også på deg. Utblåsninger skjer ofte bak påbleien der hvor det er vanskelig å få den til å sitte tett. Da er det vanlig å skylde på bleien, og i mange tilfeller skjer det på grunn av feil bleiestørrelseeller at den ikke ble festet ordentlig – noe som lett kan skje hvis babyen spreller mye eller du har det travelt. Utblåsninger vil dessverre skje,så du bør alltid ha med deg et ekstra klesskift til babyen.

Cookiesamtykke