Pampers' historie. Kjærlighet, søvn & lek

Grunnlagt av Bestefar Victor Mills

Victor Mills var en amerikansk kjemiingeniør som, mens han arbeidet hos Procter & Gamble Co, revolusjonerte barnestellet ved å finne opp engangsbleien. Han begynte å arbeide med produktet på 1950-tallet og brukte barnebarna som testpersoner (f. 1897--d. 1. november 1997).

www.britannica.com

Focus Founder

1950s

Mens noen mente at fedre visste best, var Vic Mills overbevist om at bestefedre visste enda bedre. Denne karen (som tilfeldigvis arbeidet hos Procter & Gamble) lette etter en enklere måte å skifte bleier på barnebarnet sitt. Resultatet ble at Pampers så dagens lys.

Focus Pampers 50s

1960s

Noen reiste til Woodstock. Vi reiste rundt til utallige varehus, kjøpesentre og apotekutsalg med en bleie som holdt barn tørre og foreldrene fornøyde. Det eneste problemet var at ingen visste hvor Pampers-bleiene skulle plasseres i butikkhyllene. Bleiene våre var så spesielle at de like godt kunne plasseres i kosmetikk-avdelingen, i matvarehyllene, blant papirproduktene eller til og med blant apotekervarene.

Focus Pampers 60s

1970s

Slengbukser. Platåsko. Og tape. Ikke 8-spors typen. Ekte tape. Vi byttet ut sikkerhetsnålen med tape slik at foreldrene raskt og enkelt kunne sjekke om det var nødvendig med bleieskift – og spare fingrene fra uhell. Vi hadde det travelt med å utvikle Pampers-bleier for småbarn, ekstra-absorberende dagbleier, bedre bleier for nyfødte, vatterte bleier og bleier til for tidlig fødte barn – alt dette mens andre brukte tiden på discodans.

Focus Pampers 70s

1980s

Alt var stort på 80-tallet. Også i bleiebransjen. Vi introduserte verdipakker, fordi vi mente at du aldri kan få for mange bleier. Vi fikk også andre, strålende idéer: den første tynne bleien med absorberende gelémateriale, elastiske benmansjetter, festetape som kunne tas av og på flere ganger og en mykere overflate. Vi mente at forbedringene burde være store og tydelige, i tråd med tidsånden.

Focus Pampers 80s

1990s

Glem pengene. Vis meg alle de nye Pampers-bleiene! Vi utviklet ultratørre, tynne bleier som ledet fuktigheten inn i kjernen, og som deretter kunne suge opp enda mer væske. Vi laget også bleier med elastiske sider for å gjøre dem enda mer komfortable.

Focus Pampers 90s

i dag

«Hva blir det neste de kommer opp med?» Vel, det er vi som grubler hva som skal bli det neste gjennombruddet. Vi har allerede laget bleier som puster. Ja, det stemmer – de puster Og Premium- og Baby-Dry-bleier som har beskyttende lotion som hjelper til med å holde barnestumpen myk og glatt. Bestefar Vic ville vært utrolig stolt.

Cookiesamtykke