Hver komponent i en Pampers®-vaskeserviett har en spesifikk rolle. Men de har alle det samme formålet: De skal gi barnet sikkerhet, rengjøring og beskyttelse.

Alt dette finnes i våre vaskeservietter. I likhet med andre Pampers®-produkter er også vaskeserviettene dermatologisk og klinisk testet før de i det hele tatt kommer i kontakt med barnets hud.

En 100 % sikker sammensetning, formidlet helt åpent

Før komponentene blir en del av en Pampers®-vaskeserviett, må de gjennom en streng utvelgelsesprosess.

Forskerne våre samarbeider med barneleger, hudleger for barn og toksikologer for å validere sikkerheten til materialene til de utvalgte komponentene og til de ferdige barneproduktene.

Alle komponentene vi bruker er dermatologisk testet og oppfyller evalueringskriteriene i SCCS/1564/15 fra EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet.

Hvordan fungerer en Pampers®-vaskeserviett og hva er den laget av?

Tøyliknende materiale: Den er laget av regenerert cellulose og polypropylen eller polyester. Disse fibrene danner et mykt, elastisk og puteaktig stoff som føles skånsom mot barnets hud. Og de gir en svampaktig absorpsjon.

Vil du vite mer?

  • Cellulosen vi bruker til Pampers®-vaskeservietter er regenerert og bærekraftig fremskaffet.

  • Polypropylen eller polyester er svært motstandsdyktige fibre som ikke brekker. De motvirker dermed at det dannes «klumper» og bidrar til å forhindre friksjon mot huden.

Dermatologisk testet vannbasert lotion:

  • Lotion-base: laget av renset vann (minst 97 % vann).

  • pH-beskyttende system: de bidrar til å gjenopprette hudens naturlige pH-balanse og motvirke hudirritasjon. Disse er plantebaserte: de finnes i en rekke sitrusfrukter! De består av sitronsyre og natriumcitrat.

  • Skånsomme emulgerende/pleiende virkestoffer: de bidrar til å fjerne fettholdig smuss fra barnets hud. Som en del av disse bruker vi en komponent utvunnet fra kokos kalt kapryl eller kaprin triglycerid, kombinert med hydrogenerert castorolje, xantangummi (en naturlig utvunnet komponent) og dimetikon, som alle er klinisk dokumentert skånsomme mot barnets hud.

  • Konserverende system: de holder vaskeservietten fersk før bruk, og bidrar til å forhindre kontaminasjon når forpakningen er åpnet. For sikker bruk også etter åpning av pakken og ved bruk av flere vaskeservietter! Alle konserveringsmidlene som brukes i Pampers®-vaskeservietter, er klinisk dokumentert skånsomme for barnets hud (natriumbenzoat, dinatrium EDTA, sorbitan-kaprylat).

Fordi vi vil gi barnet 100 % sikre vaskeservietter, er det noen ting vi ikke tilsetter i sammensetningen av vaskeserviettene våre.

Pampers® tilsetter ingen uønskede stoffer i produktene. Barnets sikkerhet har alltid vært det viktigste for oss.

Hvis du har spørsmål om Pampers®-bleier, kan du se på siden vår med vanlige spørsmål eller ringe kundeservice på telefon 800 33 432 (gratis samtale og hjelp, mandag til fredag kl. 9.00-17.00)