Et nyttig hjelpemiddel

Når man tenker på all den tiden som mødre i dag bruker utenfor hjemmet er våtservietter for babyer et nyttig hjelpemiddel når man skal skifte bleier, rengjøre et barns hender eller ansikt, og som man kan ta med seg overalt. I USA sier faktisk mer enn 86 prosent av alle mødre at de alltid eller ofte bruker våtservietter når de skifter bleier utenfor hjemmet.

En grunn til at mødre foretrekker våtservietter fremfor andre metoder er et det er så lettvint – mye lettere å ta med seg enn en vaskeklut og vann. Pop-up-pakker gjør det enda mer lettvint siden de er så lett å ta med seg at du alltid har våtservietter for hånden og de kan åpnes og lukkes med én hånd.

En bærekraftig løsning

Foreldre kan være trygge på at bruk av våtservietter ikke gir større miljøbelastning enn andre metoder for skånsom rengjøring av barna. I 2010 gjennomførte EDANA (the European Disposables and Nonwovens Association, som er en internasjonal bransjesammenslutning for produsenter av fiberstoff og relaterte produkter) en livssyklusvurdering  hvor de sammenlignet våtservietter for barn med vaskekluter og bomullpads for å få mer kunnskap om den miljømessige påvirkningen fra de forskjellige produktene.

Denne evalueringen så på hele livssyklusen for et produkt, fra frembringelsen av råmaterialet, produksjon, bruken av forbrukeren og avfallshåndteringen for å måle den potensielle miljøpåvirkningen. Resultatet viste at våtservietter og vaskekluter hadde omtrent samme miljøpåvirkning og er bedre å bruke enn bomullpads.

Når det gjelder bleieskift har alle mødre sin egen mening om hvilket produkt de foretrekker for sitt barn. Rent bortsett fra personlige preferanser, har Pampers Sensitive våtservietter vist seg å fungere bedre enn en tradisjonell vaskeklut og vann når det gjelder skånsomhet mot huden og lettvinthet for mødre på farten. Dessuten er våtservietter like miljøvennlig som vaskeklut og vann.

Skånsom mot huden

Gjennom mange år har Pampers Sensitive våtservietter vist seg å være trygge og effektive rengjøringsprodukter som er enda mildere enn vaskeklut og vann.

Klinisk dokumentasjon publisert i tidsskriftet Dermatology Nursing i 2001 viste at Pampers Sensitive våtservietter var mildere mot huden enn å bruke en bomullsvaskeklut og vann. Pampers' kontinuerlige kliniske arbeid viser at dette fremdeles er riktig i dag.

En klinisk studie publisert i tidsskriftet Neonatology i 2009 viste at Pampers alkoholfrie, parfymefrie våtservietter faktisk var bedre til å ivareta sunn hud på babyer enn bomullsgas og vann på en intensivavdeling for nyfødte.

Denne studien inkluderte både for tidlig fødte barn og barn som var født ved full termin, og bruken av våtservietter ga faktisk mindre erytem (rødhet) i mellomkjøttet sammenlignet med bomullsgas og vann etter bare fem dagers bruk. Viktige egenskaper ved Pampers babyvåtservietter som er med på å gjøre dem skånsomme og milde mot huden er:

  • Mykt tøyaktig substrat

  • Hudpleiende, bløtgjørende og lindrende krem

  • Milde overflateaktive stoffer som hjelper til med å løsne og fjerne skitt

  • pH-buffersystem som hjelper til med å gjenopprette hudens naturlige pH-balanse