Hva er i en Pampers-bleie

Som mor, vet du at det viktigste om en bleie er at den hjelper deg med å holde barnet tørt og behagelig. Du lurer kanskje på hvordan bleier er laget og hvilke materialer som brukes til å gjøre det dagligdagse produktet så pålitelig.

Pampers er utformet med barn i tankene.

Engangsbleier har kommet langt siden 1961, da Victor Mills, en P&G-ingeniør og forsker, ble inspirert av hans barnebarn til å utforme en bedre engangsbleie.

Dagens Pampers-bleier og -bukser er laget av et mykt, pustende materiale som flytter seg med barnet ditt når det leker og sover hver dag. Som de fleste moderne engangsbleier, har Pampers-bleiene en lagdelt konstruksjon som tillater distribuering og fordeling av væske fra barnet til en absorberende kjerne der den låses vekk barnet og holder det tørt og komfortabelt.

Hvordan bleier fungerer

  • Et barns urin ledes først igjennom et beskyttende lag som kalles topplaget. Pampers sitt topplag har et tynt lag med mild fuktighetskrem for å opprettholde barhets hudhelse ved å beskytte den mot fuktighet.

  • Urinen går deretter gjennom absorberingslaget, som er laget av klutlignende polyesterfiber som er både mykt og effektive og raskt absorberer væske og flytte den fra barnets hud.

  • Distribusjonslaget fanger urinen og overfører den til en absorberende kjerne, som er det lagringslaget i bleia.

  • Bleias ytre lag er laget av en pustende film toppet med et mykt klutlignende fiber å forhindre fuktighetsoverføring til barnets seng eller klær.

Visse du? At gjennom årene med innføringen av superabsorberende gele, har forekomsten og alvorlighetsgraden av bleieutslett avtatt betydelig, og det bidrar til å øke barnets komfort og til å holde huden myk og frisk.

Superabsorberende gele

Den absorberende geleen er en viktig del av alle Pampers bleier. Den brukes i kjernen av Pampers bleier for å absorbere fuktighet og holde barnet tørt. Superabsorberende gele har vært mye brukt siden 1980-tallet i en rekke forbrukerprodukter, inkludert bleier, feminine hygieneprodukter og matemballasje.

Superabsorberende bleier tilbyr helsefordeler for huden; oppsamling av fuktighet fra barnets hud bidrar til å holde huden tørrere og friskere.

I Pampers bleier er den superabsorberende gelen tørr og granulat som sukker, men danner en gele som absorberer væske. Faktisk kan den holde opptil 30 ganger sin egen vekt i væske, låse den bort og forhindre fuktighet fra å komme tilbake til overflaten av bleie og beskytte barnet.

Hva om geleen kommer i kontakt med barnets hud?

Noen ganger kan du se små perler av gele fra bleien på barnets hud eller sengetøy, men geleen er ikke giftig og vil ikke skade barnet. Geleen som vises på huden kan lett fjernes ved å forsiktig tørke den bort.

Er geleen trygg?

Som alle materialer og ingrediensene i våre bleier, utfører Pampers tester for å vurdere sikkerheten av denne ingrediensen og legge til veldokumenterte bevis som viser at denne gelen er trygg.

I hele industrien er sikkerheten til det superabsorberende materialet dokumentert i mer enn 400 forbrukertester hvor man har studert alle måter en person kan komme i kontakt med den. Gjennom hudkontakt eller utilsiktet inntak hos barn eller dyr. Hver studie har vist tryggheten ved dette materialet.

Fargen i Pampers bleier

Noen Pampers-bleier er utformet for å gi bleien et mer klesliknende utseende. Pampers bruker pigmenter i disse fargene, ikke fargestoffer, fordi noen fargestoffer kan forårsake allergi. Pigmentene vi bruker er ikke allergifremkallende og trygge for huden. De brukes også i andre forbrukerprodukter som kontaktlinser og matemballasjer.

Pampers bleier og duft

Vi har bedt foreldre over hele verden om hvilke produkter de foretrekker til sine barn, og de har fortalt oss at de foretrekker bleier med en myk, babyfrisk duft. Parfymene brukes på et svært lavt nivå i hver bleie, og nøye utvalgt og evaluert for å ikke irritere huden eller forårsake hudallergi eller andre allergier.

Kan duftende bleier forårsake bleieutslett?

Vår klinisk forskning har vist at det ikke er noen økt risiko for bleieutslett hos barn som bruker duftende bleier sammenlignet med bleier uten duft. Flere års forskning støttes av sikkerhetsforskere samt markedets erfaring, og har anerkjent sikkerhetsprofilen i vår duft og bekreftet at de er ikke-allergifremkallende, ikke-irriterende og forårsaker ikke bleieutslett.

Hvorfor legger dere duft til Pampers bleier?

Foreldre har fortalt oss at de foretrekker bleier med en myk, babyfrisk duft over bleier uten duft.

Er duften trygg for barnet?

Alle parfymer i Pampers bleier evalueres grundig av sine produsenter, etterfulgt av en uavhengig sikkerhetsevaluering av oss. Kliniske studier og mange års i-markedet bruk av millioner barn, har vist at duften i Pampers bleier er trygg for barnet ditt.

Vår forpliktelse

Ingenting er mer viktig for oss enn barnet ditt. Derfor kan du stole på oss når det gjelder trygge, høykvalitetsprodukter for som beskytter og pleier barnet ditt. Som alltid kan du gjerne kontakte oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ideer.