grandparents-guide-to-parenting

Enten de passer barnet fast eller dere bare skal dit på besøk – foreldrene dine er opptatt av sikkerheten til barnebarnet deres.

Slik kan du hjelpe dem:

  • Gi dem alle viktige telefonnumre. Foreldre og svigerforeldre bør ha viktige telefonnumre (nummeret til barnetsfastlege, legevakten og giftinformasjonen) liggende i nærheten av alle telefoner i huset. Da kan de få hjelp raskt hvis det oppstår en nødsituasjon når barnet er på besøk.

  • Ta en sikkerhetssjekk. Når du er på besøk hos dem, kan du gå ned på alle fire og se deg rundt. Det er mye lettere å oppdage farer når du ser rommet fra barnets synsvinkel.

  • Hjelp dem med å barnesikre huset. Besteforeldre bør aldri undervurdere barnebarnets evne til å klatre, utforske og flytte på møbler for å nå høyere opp. Da foreldrene dine oppdro deg, var det vanlig å ha et godt øye på barnet. Men i dag er ekspertene mye mer opptatt av å sikre barnets omgivelser. Den nye holdningen har redusert antall barneulykker med 50 til 75 prosent i løpet av de siste 20 årene, så det er tydelig at det fungerer.

Få flere tips og råd om sikkerhet du kan dele med barnets besteforeldre.