Veiledning for besteforeldre

Enten de passer barnet fast eller dere bare skal dit på besøk – foreldrene dine er opptatt av sikkerheten til barnebarnet deres.

Slik kan du hjelpe dem:

  • Gi dem alle viktige telefonnumre. Foreldre og svigerforeldre bør ha viktige telefonnumre (nummeret til barnetsfastlege, legevakten og giftinformasjonen) liggende i nærheten av alle telefoner i huset. Da kan de få hjelp raskt hvis det oppstår en nødsituasjon når barnet er på besøk.

  • Ta en sikkerhetssjekk. Når du er på besøk hos dem, kan du gå ned på alle fire og se deg rundt. Det er mye lettere å oppdage farer når du ser rommet fra barnets synsvinkel.

  • Hjelp dem med å barnesikre huset. Besteforeldre bør aldri undervurdere barnebarnets evne til å klatre, utforske og flytte på møbler for å nå høyere opp. Da foreldrene dine oppdro deg, var det vanlig å ha et godt øye på barnet. Men i dag er ekspertene mye mer opptatt av å sikre barnets omgivelser. Den nye holdningen har redusert antall barneulykker med 50 til 75 prosent i løpet av de siste 20 årene, så det er tydelig at det fungerer.

Få flere tips og råd om sikkerhet du kan dele med barnets besteforeldre.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke