Gjøre innkjøp med barn og babyer

Noen ganger gang en handletur med babyen din være en hyggelig opplevelse. Andre ganger kan det være et mareritt, og både du og barnet ender opp med å være på gråten. Bytt ut raserianfall med smil og kos ved hjelp av disse enkle tipsene.

Ta hånd om det nødvendige. Pass på at barnet har en ren bleie før dere går hjemmefra, så det ikke blir så mange – eller kanskje ingen – turer til stellerommet på handleturen.

Velg riktig tidspunkt for handleturen. Ta turen til butikken når barnet er uthvilt, mett og i godt humør. Finn ut når den er travleste tiden i butikken er, og unngå dette tidsrommet.

Ha med et knippe med triks. Ta med en smokk eller en leke i tilfelle barnet blir rastløs. Ikke glem å snakke med babyen mens du går rundt i butikken. En engasjerende «samtale» er noen ganger alt som trengs for at hun skal være fornøyd og ha noe å være opptatt av.

Lag en liste. Hvis du vet hva du trenger før du kommer til butikken vil handleturen bli mer organisert og konsis. I tillegg sparer du penger ved å holde deg til det du faktisk trenger i stedet for å fylle handlevognen med impulskjøp.

Gjør deg kjent med butikken Jo bedre du vet om hvor de forskjellige tingene er plassert i butikken, desto raskere blir du ferdig med handleturen. Det er ingenting som tar så mye tid og tærer så mye på tålmodigheten som å virre rundt på jakt etter en ingrediens eller to. Ikke vær redd for å spørre om hjelp for å finne den riktige hyllen

Innstillingen betyr alt. Babyer elsker å etterligne foreldrene sine. Hvis du føler deg stresset når du går inn i butikken vil barnet også kunne bli mer rastløs og misfornøyd. Hvis du har en positiv innstilling, så vil sikkert den lille (og du!) ende opp med å elske handleturene dere tar sammen.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke