newborn-sibling

Før du tråler byen rundt med den nyfødte, ta ett steg tilbake og pust ut. Løsning? La de alle komme til deg!

Gjør en opptelling Før du begynner å planlegge et måltid, gjør en opptelling på hvem som kommer. Hvis du ikke har bord der alle kan sitte, vurder å utvidespiseområdet til et annet rom.

Send invitasjonene Hvis du samler alle på en stor helligdag, forklar hvorfor dere skal være hos deg i år. Bekymre deg ikke – de vil forstå.

Planlegg en enkel meny Velg en hovedrett som koker i lang tid på egen hånd (en langsom rett eller noe som kan være i ovnen en stund, er nøkkelen), og be gjestene om å ta med tillegg, forretter, salater eller dessert.

Borddekking Ikke føl at det må være helt perfekt. Samle nok sitteplasser, servise og glass for alle, og tilberede maten, det er altdu trenger å gjøre. Siden du er blant familie, bør du ikke føle deg presset til å servere alle gjestene.

Møte og hilse Når middagen er over, kan slektningene dine kose med barnet etter tur. Teamarbeid er viktig, både for å få ting klart og for en vellykket avvikling av kvelden.

En samling i ferien kan vokse og forandre seg over tid, akkurat som familier gjør. Du har din egen familie nå, og du kan etablere nye tradisjoner mens du omfavner fortidens.