Introdusere den nye babyen for familien

Før du tråler byen rundt med den nyfødte, ta ett steg tilbake og pust ut. Løsning? La de alle komme til deg!

Gjør en opptelling Før du begynner å planlegge et måltid, gjør en opptelling på hvem som kommer. Hvis du ikke har bord der alle kan sitte, vurder å utvidespiseområdet til et annet rom.

Send invitasjonene Hvis du samler alle på en stor helligdag, forklar hvorfor dere skal være hos deg i år. Bekymre deg ikke – de vil forstå.

Planlegg en enkel meny Velg en hovedrett som koker i lang tid på egen hånd (en langsom rett eller noe som kan være i ovnen en stund, er nøkkelen), og be gjestene om å ta med tillegg, forretter, salater eller dessert.

Borddekking Ikke føl at det må være helt perfekt. Samle nok sitteplasser, servise og glass for alle, og tilberede maten, det er altdu trenger å gjøre. Siden du er blant familie, bør du ikke føle deg presset til å servere alle gjestene.

Møte og hilse Når middagen er over, kan slektningene dine kose med barnet etter tur. Teamarbeid er viktig, både for å få ting klart og for en vellykket avvikling av kvelden.

En samling i ferien kan vokse og forandre seg over tid, akkurat som familier gjør. Du har din egen familie nå, og du kan etablere nye tradisjoner mens du omfavner fortidens.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke