Gøyale ideer til familieferier

Planlegging av familieferien gir noen interessante utfordringer. Fireåringen din ville kanskje være henrykt over å bruke tre dager på å utforske herlighetene i en smakløs julenisseby, mens du får migrene etter et par timer. Du vil kanskje elske tanken på å tilbringe dagen i et kunstmuseum, mens barnet ditt ville holdt ut i én time før han kollapset av kjedsomhet.

Her er noen ideer til familieferie som kan gjøre turen morsom for begge generasjoner:

  • Del opp dagen. Husk at barn ofte blir mest entusiastisk av enkle og velkjente gleder. Bruk to timer på minigolfbanen, hvis dette er noe barnet ditt liker, selv om det finnes en i nærheten av der dere bor. Bygg et lite sandslott med et plastspann og en plastspade. Ikke fokuser på kompliserte eventyr.

  • Hvis dere går på sightseeing på familieferien, pass på at dette ikke varer for lenge. Et totimers havnecruise vil være mye mer spennende for et lite barn enn å sitte en hel dag på en sightseeingbuss.

  • Planlegg tid fra hverandre. Få hotellet til å ordne med en barnevakt for en kveld eller to, slik at dere får litt barnefri. Ikke føl at dere må gjøre noe eksotisk eller dramatisk. Noen ganger er det dere virkelig trenger noen timer med ro og fred.

  • Ha et fleksibelt tidsskjema små barn er ikke akkurat de beste til å følge tidsskjemaer til punkt og prikke. Hvis ungen din er gretten om ettermiddagen bør du være villig til å vrake de eksisterende planene så han (også kanskje du) kan ta en lur.

  • Reising med trøtte barn. Dette varierer fra barn til barn. Noen små barn kan ploppes ned i et bilsetet eller flysete klokken 6 om morgenen, sove helt til 9. Andre våkner opp med en gang. Den beste tiden for å kjøre kan være under en ettermiddagslur – barnets altså, ikke din!

  • Prøv å holde dere på ett sted hele ferien. Dette reduserer antallet av nye ting barnet må tilpasse seg, noe som også reduserer ditt stressnivå.

  • Sørg for å ha god tid når dere er på flyplassen. Nå for tiden kan flyreiser gjøre familieferien ganske stressende, særlig for små barn. Frustrasjonen over å miste en flyforbindelse øker eksponentielt med hvert barn som er med.

  • Hold styr på dine egne følelser og innstillingen din. Barna våre gjenspeiler våre følelser i sine egne følelser. Hvis vi blir i dårlig humør, blir de i dårlig humør. Hvis vi opptrer på en rolig måte når vi møter problemer, vil de være mer tilbøyelig til å reagere på samme måte.

Prøv å følge disse tipsene uten å stresse for mye for å få den perfekte opplevelsen for alle. Noen dager vil være bedre for deg, og noen vil være bedre for barnet.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke