Bli venner med andre mødre

Uansett hvor høyt du elsker barnet ditt, vil alle nybakte mødre før eller siden lengte etter litt tid med andre voksne. Hvis du blir kjent med andre nybakte mødre, vil ikke det bare hjelpe på humøret ditt – det vil også gjøre det enklere for barna å få sosial trening og leke sammen.

Slik kan du gå frem for å bli kjent med andre:

Start tidlig. Innled samtaler med kvinner på fødselskurset eller andre gravide du pleier å møte på venterommet til jordmoren. Dere vil ha barn på omtrent samme alder, og kan derfor få en felles opplevelse når barna når de ulike milepælene.

Gå på trening. Det er lett å treffe andre nybakte mødre i nærområdet hvis du blir med på mor-og-baby-klasser på treningen. Dere får skravlet litt samtidig som minsten krabber rundt og blir ekstra trøtt før neste sovestund – det er vinn-vinn for begge!

Delta i foraene. Hvis du synes det er vanskelig å bli kjent med folk, kan du besøke norske nettsteder hvor du kan komme i kontakt med andre mødre der du bor. På den måten kan dere starte vennskapet på nettet, og deretter møtes personlig for å bli bedre kjent.

Inviter et barn på besøk. Få hjelp av noen i barnehagen eller en annen omsorgsperson til å presentere deg for andre mødre. Hvis barnet har fått venner i barnehagen, kan du høre med barnas mødre om dere skal samles slik at barna kan leke sammen. Mens barna leker, kan dere utvikle nye (voksne) vennskap.

Vær et fast innslag på lekeplassen. Ha som mål å ta med barnet til lekeplassen minst én gang i uken. Hvis du drar dit til omtrent samme tid på faste dager, er det stor sjanse for at du vil møte noen andre nybakte mødre som følger de samme tidene.

Sannsynligvis har de andre mødrene like travle dager som deg, så du trenger ikke bekymre deg hvis dere ikke møtes så ofte. Bli kjent med flest mulig mødre, så blir det lettere å finne venner til barnet ditt.

LES MER OM Mammahjørnet

Cookiesamtykke