Når sier babyer sine første ord?

Ingen milepæler er så spennende som barnets første ord. Barnet kan bable sitt første «dada» eller «mamma» rundt seks til åtte måneder. Barnet kan ha lagt til noen andre ord til listen rundt den første bursdagen. Disse tipsene vil hjelpe deg med å få barnet til å snakke.

Snakk mye. Bare det å snakke med barnet gir det et nytt vokabular og oppfordrer til de første ordene. Ha en konstant fortellerstemme når du går rundt og gjør de daglige oppgavene, eller når du er i et nytt miljø for å introdusere nye ord.

Svar tilbake. Følg barnets interesser og la det være din guide når du bestemmer hva dere skal snakke om. For eksempel hvis barnet stirrer på en hund og babler, gjør samtaleemne og gjentagelsesordet «hund» mens du peker den.

Fokus på rutiner og repetisjon. Daglige aktiviteter som bading, måltider og bleiebytte er ideelle muligheter å ha samme samtaler med barnet ditt hver dag. Plutselig vil barnet begynne å plukke opp nøkkelord og uttrykk og knytte dem til aktiviteten.

Tilpass snakkingen til barnet. For å hjelpe barnet med å bygge språkferdigheter, snakker i sakte, korte setninger og vent på barnet til å prøve og gjenta når han/hun er klar. Hjelp barnet med å gjenkjenne objekter og ord gjennom lek.

Husk at noen barn begynner å snakke tidlig, mens andre tar sin tid med å ytre sine første ord. Før du vet ord av det, er barnet i gang med masse ord!

Cookiesamtykke