Barnet biter: slik får du slutt på at barnet biter

Biting er veldig vanlig blant barn i alderen 18 måneder til tre år. Biting er som oftest ikke bare et uttrykk for barnets følelser, men også for et begrenset språk. En femåring kan si «Ikke ta den. Den er min!», mens et yngre barn kanskje forsvarer området sitt med tennene.

Hvorfor barn biter

Biting er et følelsesladet tema for foreldre. Det virker så primitivt og uoppdragent, og mange foreldre tror det et tegn på at barnet er ute av balanse. Ingenting gjør barnet mer upopulært i barnehagen eller i barnebursdager enn hvis han biter andre. Noen ganger biter barn når de er spente eller til og med glade. I denne alderen gjør barn vanligvis ting uten å tenke på konsekvensene. Når et barn biter et annet, blir faktisk barnet som bet ofte like overrasket og opprørt som den som ble bitt.

Hjelpe et barn som biter

Ikke vent i noen minutter engang før du snakker med barnet ditt hvis hun bet et annet barn. Småbarn klarer ikke å holde fokus så lenge, så de må få tydelig tilbakemelding der og da. Unngå vage utsagn som «Nå må du være snill mot søsteren din», for et lite barn klarer kanskje ikke å se koblingen mellom det og bitingen.

Prøv dette: "Nei! Vi kan bite i epler eller brødskiver, men vi skal aldri bite andre!»

Det å bite tilbake fungerer ikke. Barnet lærer bare at det er greit å bite. Hun forstår ikke hvorfor foreldrene blir sinte, og hun blir sannsynligvis bare redd uten at hun har lært noe av det.

Tilpasset fra «Toddlers and Preschoolers» av Lawrence Kutner, Ph.D. (Avon, 1994).

Cookiesamtykke