Aktiviteter for små barn Tips og forslag

Fast inne på en regnværsdag? Leter du etter noen gode lekeideer? Disse enkle aktivitetene for småbarn i alderen to år og oppover, er raske sette i gang, billige og krever bare noen få grunnleggende ting.

Engasjer alle fem sansene.

Kok opp litt spagetti og plassere en håndfull i fire eller fem boller. Drypp noen dråper konditorfarge for å endre fargen på spagettien. La barnet grave hendene i det og ta på det. Barnet vil elske det unike med den fargede spagettien, glattheten ved nudler og lyden de lager når trykkes sammen.

Finjuster de motoriske ferdighetene Sett ut en muffinsform og noen forskjellige fargede pomponger (de fleste butikker har disse billig fargede putene). La barnet sortere pompongene i de individuelle muffinshullene. Barnet vil ha det gøy med ta tak i de myke ballene og også lære navnene på fargene.

Øk kreativiteten Fingermaling er populært blant småbarn. Bare klem litt maling på en plate eller et brett og la barnet bruke fingrene eller hendene til å lage design på blanke papirark. Sørg for å beskytte overflaten med et vaskbart trekk eller gamle aviser. Du kan bruke en utklippstavle til å holde papiret fra å gli rundt. Du kan også ramme inn og henge noen mesterverk på barnerommet.

Uansett hvilken aktivitet du velger, ha alltid barnets sikkerhet i tankene. Alle aktiviteter bør overvåkes nøye, spesielt når du arbeider med mindre biter og skarpe gjenstander.

Cookiesamtykke