2,5 år gammel: dette kan du forvente

2 1/2-åringen er ofte sjarmerende, morsom og herlig å være sammen med.

Språk. Barnet oppdager mulighetene som ligger i språket og har begynt å kommentere ting i omgivelsene bare fordi det er morsomt å fortelle og prate. Oppmuntre til dissesamtalene og hjelp han eller henne med ordene når det er noe som er vanskelig å komme på eller uttale. I denne alderen kan de ofte lage setninger med to eller treord og kan følge instruksjoner som har to steg. Høytlesning og å assosiere til ting og aktiviteter er både morsomme og viktige aktiviteter i dennealderen.

Fantasi.Fantasien utvikler seg mye nå, og dermed blir bøker, fortellinger og rollespill mer interessant for barnet. Barn på denne alderen velger seg roller ogspiller opp scenarioer i stedet for å bare imitere enkle hendelser med lekene. Dette store steget i forhold til fantasien betyr at det også kommer til å dukke opp nye typerfrykt og bekymringer.

Drømmer og mareritt er tegn på alle tankene barnet jobber med for å skape orden på alt det spennende som hender i livet. Barnet kommer sannsynligvis til å være mer nølende inye situasjoner enn hun eller han var for noen måneder siden, men kommer også til å være mer interessert i å teste ut de interaktive ferdigheten sine sammen med nye mennesker så fort hun eller han føler segtrygg.

Orden.Barnet ditt kommer til å ønske å ha orden på ting, så du får hjelp med å rydde opp lekene. Men barnet trenger hjelp til å organisere ryddingen: "Plukkopp alle klossene, og så samler du sammen bilene." I denne alderen er det å få ros for god oppførsel veldig motiverende, så pass på å rose mye. Barnet har utviklet en følsom antenne og kan oppdagesmå nyanser og endringer i hvordan du svarer, og dermed forstå hvilket humør du er i.

Finjustert motorikk.Barnets finmotoriske evner kommer til å overraske deg. Han eller hun er i stand til å åpne, ta ifra hverandre og sette sammen mer enn du hadde trodd var mulig. Fargestifter,bestikk og kammer er noen av redskapene barnet kommer til forsøke å bruke på riktig måte.

Å avslutte.Å avslutte en aktivitet er noe som er en veldig vanskelig opplevelse for barnet ditt akkurat nå. Det er viktig å forberede barnet på det som skal hende, og hjelpe til med omstillingen.I denne perioden er det vanlig at barnet får raseriutbrudd når hun eller han blir avbrutt, et signal om hvor mye barnet ønsker å være en egen person. Dermed blir du nødt til å raffinere metodene dine for hvordan du håndterer dette. Detsom er positivt: Selv om utbruddene kan være mer dramatiske nå enn de var for seks måneder siden, er de også sannsynligvis færre. Forsøk å holde stø kurs, så kommer du til å oppleve at barnetkommer løpende for å få en klem like etter at raseriutbruddet er gått over.

Livet er en spennende berg- og dalbane i denne alderen!

Cookiesamtykke