Baby som gråter: hvorfor gråter noen babyer mer enn andre?

Sutrekopper er barn som rutinemessig reagerer med tårer i det som virker som bare den minste provokasjon eller utfordring.

Ofte blir de blir sett på med forakt av andre barn og med forlegenhet av sine foreldre. Selv ordet «sutrekropp» reflekterer vår skuffelse over at de er ikke så modne eller robuste som vi ønsker de skal være.

I genene Genetikk og temperament synes å spille en rolle i å avgjøre hvilke barn blir sutrekopper. Ofte er det nyfødte som skremmes lett, har vanskeligheter med å tilpasse seg skarpt lys eller er svært følsomme for strukturen i klær og bleier.

Flere tårer, mer latter Det positive : Følsomheten ser ut til å ha en positiv side også: Disse barna generelt bli mer empatiske senere. De er raske til å plukke opp og svare på følelser, ikke bare hos andre barn, men også hos dyr. I deres sosiale interaksjoner ikke bare gråter de mer enn sine jevnaldrende, men ler mer også .

Hvorfor er de så følelsesladet? Snarere enn uttrykk for svakhet, melodrama og tårer, er det et tegn på at barnet er følelsesmessig overveldet. Siden barnet ikke kan uttrykke intensiteten av hva det føler i ord, kommer følelsene ut som tårer. Vanligvis er småbarn og førskolebarn ganske tilgivelige med en lekekamerat som tidvis gråter. Det er mer av et problem for foreldrene, som noen ganger (og feilaktig) tolker barnets tårer som bevis for en svikt fra sin side.

Hvordan du kan hjelpe Det er et par ting du kan gjøre for å hjelpe en følsomt barn å håndtere stress.

  • La barnet gråte det ut, spesielt når det er allerede opprørt. Husk at tårer er et tegn på at barnet ditt er følelsesmessig overveldet. Hvis du velger dette øyeblikket for be barnet ikke gråte, vil det bli enda mer opprørt og produsere enda flere tårer. Gi barnet i stedet trøsten det trenger å omgruppere følelsene.

  • Fokuser på det positive, ikke det negative. Hvis du forteller barnet at rutinemessige kontroller som lege- eller tannlegebesøk «ikke vil være vondt» eller «ikke vil være skummelt», vil dette bare øke barnets angst. Tross alt ville du ikke har nevnt smerte hvis det ikke ville være noen, tenker barnet! Arranger hellet et besøk hos tannlegen for å se på utstyret, prøvesitt stolen og få tennene telt. På den måten vil barnet være mer avslappet og samarbeidsvillig når han/hun kommer tilbake til den riktige undersøkelsen.

  • Sjekk om du forsterker gråten utilsiktet. Noen barn gråter fordi de tror det er den eneste måten de kan få foreldrenes eller lærernes fulle oppmerksomhet på. Hvis du tror det er dette som skjer, må du være ekstra oppmerksom på barnet når det oppfører seg slik du ønsker.

  • Lær barnet ditt alternativer til gråt. For eksempel vil et førskolebarn ofte fokusere på følelsene i en situasjon («Hun er slem Jeg hater henne!»). Dette har en tendens til å hevde gråt. Etter å anerkjenne de intense følelsene («Jeg kan se du er veldig sint på søsteren din»), hjelpbarnet til å fokusere på atferden som ledet opp til problemet («Dyttet hun deg?»).

  • Snakk om hva annet barnet kan ha gjort foruten å være oppløst i tårer. (Vent selvfølgelig til barnet har roet seg.) Du må komme med alternativene, spesielt i begynnelsen. Gjør litt rollespill slik at barnet kan øve en av disse nye tilnærmingene neste gang det er stresset.

Barnet kan lett ta til tårer, men du vil snart innse at den økte følsomheten har sine givende stunder også, og at det vil fylle sine dager med latter og empati for andre.

Cookiesamtykke