Utvikling av motoriske ferdigheter: Kaste med ball – med barnet!

Du og ditt 10-12 måneder gamle barn vil ha det kjempegøy med denne alderstilpassede varianten av ballspill. Bare det å skubbe en ball kan få fart på motorikkutviklingen ved å bedre koordinasjonsevnen og muskelstyrken i overkroppen.

Hva trenger jeg? Enkelt: baller. Bruk baller med forskjellig størrelse, farge, og overflater – alle slags myke baller eller baller med stoffoverflate.

Hvordan leker vi? Rull en ball til barnet ditt. Oppmuntre ham til å rulle den tilbake til deg, og hjelp til hvis han trenger det. Pass på å snakke om gjenstandene og hva dere gjør («der kastet du den grønne ballen»!» eller «jeg ruller den prikkede ballen til deg.»). Etter hvert som barnet blir eldre, be ham om å rulle eller kaste en bestemt ball.

Triks og råd.

  • I denne alderen vil ikke barnet være så god til å sikte. Han har ikke mestret med hånd- og fingerbevegelser til fulle enda, så han kommer til å daske eller smekke til ballen i begynnelsen.

  • Du må regne med at han trenger hjelp til disse tidlige motoriske ferdighetene og at han trenger mye øvelse. Målet er å hjelpe barnet ditt til å oppnå kontroll og koordinering gjennom å gjenta gripingen, rullingen og kastingen.

Cookiesamtykke