Aktiviteter for smårollinger

Innendørs på en regnværsdag? På utkikk etter noen gode lekeideer? Disse aktiviteten for småbarn er lette å komme i gang med, billige og krever bare noen få enkle ting.

Engasjer alle de fem sansene. Kok litt spagetti og legg en håndfull i fire eller fem boller. Drypp noen dråper med konditorfarge på pastaen så den endrer farge. La henne putte fingrene i den og gripe og kjenne i vei! Hun vil elske de unike pastafargene, de glatte spaghettisnorene og den svuppelydene de lager når hun klemmer på dem

Tren opp finmotorikken. Sett ut et muffinsbrett og noen pomponger med forskjellig farge (du finner disse i de fleste hobby- og håndarbeidsbutikker). La barnet sortere og plassere pompongene i hvert sitt muffinshull. Hun vil synes det er gøy å gripe etter og klemme på de myke ballene, og samtidig lære navnet på fargene.

Stimuler kreativiteten. Fingermaling er en klassiker for småbarn. Bare klem ut litt maling på en plate eller et brett og la barnet bruke fingrene eller hendene til å tegne mønstre på blanke ark. Pass på å beskytte underlaget med et vaskbart dekke eller gamle aviser. Du kan bruke en skriveplate med klemme for å holde papiret på plass. Du kan også ramme inn og henge opp noen av mesterverkene på barnets rom.

Uansett hva slags håndarbeid du velger, husk å passe på sikkerheten for barnet. Hold oppsyn med all aktivitet, særlig hvis dere arbeider med mindre deler og skarpe gjenstander.

Cookiesamtykke