Å fly med barn

Med litt planlegging og forberedelser kan barnets første flytur bli en hyggelig opplevelse for hele familien. Disse tipsene for barn på reise vil sikre at de første utfluktene gå så smidig som mulig.

1. Be om hjelp Hvis du reiser alene, skal du definitivt be om hjelp. Aksepter tilbud fra ansatte eller andre reisende om å hjelpe med lasting av barnevogn og bagasje i bagasjehylla.

2. Behold roen og gjør ditt beste. Du har mye å håndtere, fra å sjekket inn og gå gjennom sikkerhetskontrollen til å roe barnet under reisens gang. Så lenge du holder deg rolig, er barnet også det.

3. Gjør det du må. Du må kanskje gjøre endringer for å hjelpe barnet gjennom sin reiseopplevelse. Prøv å synge en ny sang eller ta frem en leke som barnet ikke har sett på en stund.

4. Tenk på hva du pakker. Det kan aldri være feil å pakke et par ekstra bleier. Andre viktige nødvendige ting kan være et bytteunderlegg, et teppe, favorittleker, ekstra grøt eller morsmelk, smokker, ekstra klær, plastposer for skitne bleier og våtservietter. Husk at du skal bære alt du pakker.

5. Amme på flyet. Selv om det er vanskelig å amme på en så liten plass, må barnet ditt spise. Ammingen vil også hjelpe berolige barnet hvis det er grinete eller om ørene gjør vondt på grunn av kabintrykket.

6. Bytt bleie før ombordstigning. Doen på flyet er veldig liten. Selv med nedfellbart stellebord kan det være ukomfortabelt å bytte på barnet der.

Fra take-off til landing er det ikke så ille å ta hånd om barnet med litt planlegging og forberedelser. God reise!

Cookiesamtykke