Spedbarn og diaré

Et av de vanligste symptomene på mageproblemer er diaré – en tynn avføring som ser annerledes ut og som kommer til andre tider enn vanlig. (Dette er en viktig detalj, ettersom mange unge spedbarn, særlig ammende barn normalt har tynn eller vannaktig avføring.)

De mest smittsomme diaréene er forårsaket av virus som har en tendens til å være mer vanlig om sommeren, men som kan dukke opp når som helst. Disse infeksjonene varer vanligvis flere dager, men du må bare gi det tid.

Hold babyen hydrert Nøkkelen er å gi barnet rikelig med væske, selv om barnet ikke har mye av en appetitt eller er noe spesielt tørst. Fortsett å mate baret hvis diaréen er mild. Gi barnet små porsjoner av tørre matvarer som inneholder fibret pektin i løpet av dagen. Prøv eplepuré, ris, bananer og potetstappe. Hvis du gir morsmelkerstatning, ha i litt ekstra vann i blandingen slik at det blir noe tynnere. Unngå te, som ikke har de nødvendige salter, så vel som fruktjuice – det kan faktisk øke væsketapet på grunn av det høye saltinnholdet. Hvis barnets avføring kommer spesielt ofte og er veldig rennende (for eksempel hver time og renner igjennom bleia ),kan det hende du må gi barnet litt elektrolyttoppløsning hver eller hver annen time i én dag før du går tilbake til de vanlige spiserutinene.

Ring for å få hjelp

Hvis barnet ikke blir bedre, ta kontakt med lege. Å gi barnet magemedisin uten å kontakte en erfaren lege først, kan være farlig. Disse behandlingene kan forårsake alvorlig tarmstans og sedasjon. Til info: Diaré skaper nesten alltid hudirritasjon i bleieområdet. Bytt på ofte på barnet ditt ofte, og bruk vaselin på det såre området eller bruke en bleie med vaselin innlagt i foret for å beskytte huden fra de brennende egenskapene til løs avføring.

Når du skal ringe Det er vanskelig å vite når du skal ta kontakt med helsepersonell, men dersom barnet ditt viser noen av følgende symptomer, ring din kontaktperson umiddelbart:

  • En tørr munn, mangel på tårer, mørk urin eller agerer veldig sykt

  • Avføring som inneholder puss eller blod, eller som er svart eller vedvarende grønn

  • Oppkast som følger diaré, som varer i mer enn åtte timer

  • Høy feber eller alvorlige magesmerter som følger med diaré

Mindre mageproblemer er vanlig blant små barn. Det er viktig at du forstår hvordan du skal håndtere de hjemme for å unngå et besøk på akuttmottaket, sykehusinnleggelse og langvarig ubehag. Din lille vil snart føle seg bedre!

Cookiesamtykke