Håndtere diaré: hjelpe barnet med å finne lindring.

Diaré vises som hyppig vannaktig avføring, og varer vanligvis i en uke. Det kan skyldes sykdom eller noe barnet har fått i seg. Her er noen råd som kan hjelpe barnet.

Mat med stoppende effekt Det største problemet med diaré er tap av ekstra væske som kan føre til dehydrering. Ved kun løs, grøtaktig avføring kan du gi barnet litt ekstra vann, morsmelk eller morsmelkerstatning til hvert måltid. Hvis babyen spiser fast føde, kan du gi ham mat som virker «stoppende», slik som eplemos, bananer, ris eller poteter. Unngå fruktjuice.

Øk elektrolyttinntaket Hvis avføringen er veldig vannaktig, kan du gi én til to spiseskjeer med elektrolyttløsning hvert 15. til 30. minutt i ca. 24 timer. Fortsett med ammingen hvis babyen får morsmelk.

Rød og grønn Hvis avføringen er grønn, vannaktig og eksplosiv, betyr det at den sendes veldig raskt videre fra tynntarmen. Denne typen diaré irriterer sannsynligvis barnets hud, enten den er moderat eller kraftig. Kontakt lege umiddelbart hvis det er blod eller puss i avføringen (bortsett fra hvis du ser at det bare er litt lyst blod fra en liten revne i huden i endetarmsåpningen).

Hold huden tørr og ren Om babyen har moderat eller kraftig diaré, så vil den sannsynligvis irritere den ømtålige huden i bleieområdet. Du kan lindre plagene ved å holde området rent og beskyttet med vaselin. Bruk en bleie med høy absorberingsevne slik at huden er så tørr mulig og for å forhindre søl. Det er svært viktig at babyen får i seg nok væske ved diaré.

Cookiesamtykke