Babyprat: for å forstå allting

Selv om det bare en er baby kan lydene hun eller han lager fortelle mye om hva som foregår i den lille verdenen. Lurer du på hva "goo" og "gaa" betyr? Denne steg for steg -guiden til babyspråk kan hjelpe til med å rydde opp i forvirringen.

1 måned Etter å ha ligget omtrent ni måneder i rolige omgivelser, er den nye babyen sannsynligvis overveldet av alle lyder og inntrykk. Gråt, raske bevegelser og sukk kan bety at hun eller han opplever noe ukjent. Dette kan også hjelpe dere til å forstå når det er tid for mat eller søvn.

4 måneder I denne alderen kan det hende barnet begynner å herme etter lydene hun eller han har fått høre siden fødselen. Legg merke til om barnet hever og senker tonen i stemmen når hun eller han forsøker å prate, et sikkert tegn på at barnet forsøker å imitere tonefallet ditt. Oppmuntre dette ved å snakke langsomt og tydelig til barnet så mye som mulig.

6 til 8 måneder Barnet har kanskje begynt å krabbe nå. Det kan hende du ser at hun eller han peker på leker samtidig som de forsøker å prate, et førsteklasses eksempel på tidlig kommunikasjon. Noen barn sier sine første ord i denne alderen, ofte "mamma" eller "pappa".

12 til 18 måneder Barnet kommer sannsynligvis til å plukke opp noen flere ord i løpet av de kommende månedene. Hun eller han kommer også kanskje til å herme dialoger ved å bable og legge inn pauser og "svare" på spørsmål. Selv om ordforrådet fortsatt er begrenset i denne alderen forstår barnet mye av det dere sier. Legg vekt på å snakke med mye med barnet for å bidra til språkutviklingen.

18 til 24 måneder Nå som barnet kjenner til ganske mange ord kommer hun eller han til å sette dem sammen og skape enkle setninger. I forbindelse med denne fremgangen kommer dere til å merke at det blir enklere å kommunisere, og dette vil føles som en viktig milepæl for hele familien.

Individuell utvikling Som med alle andre egenskaper hos små barn utvikles også språket i sin egen takt. Barnet er unikt og kan behøve mer eller mindre tid enn andre for å begynne å skape lyder og uttrykke seg. Før du vet ordet av det kommer barnet ditt til å være en pratsom femåring, og du må se lenge etter en rolig stund!

Cookiesamtykke