Babyen går som en ekspert!

Når det første barnet ditt lærte å gå, spradet han eller hun sannsynligvis omkring hele dagen, bredbent, svai i ryggen og med magen struttende ut. Etter hvert som barnet får bedre balanse vil avstanden mellom føttene bli mindre og tærne vil peke rett frem i stedet for ut til siden. Hvis barnet ikke allerede har startet med det, så vil det snart begynne å gjøre andre ting mens det går.

Når barnet har fått to eller tre måneders erfaring, vil det være i stand til å:

  • Bære en leke i den ene armen samtidig som han eller hun kommer seg rundt

  • Strekke hendene over hodet

  • Se opp når han eller hun går

  • Snu seg og sitte på huk

Klatre opp trapper

Pass på at du har grinder på alle trapper, men sørg for at barnet får øvd seg også (med deg til stede selvfølgelig!). Klatre opp er første steg. Krabbe baklengs ned trappene er den tryggeste måten å komme seg ned på. Lær barnet hvordan ved å hjelpe det til å komme i riktig posisjon, da det ikke er sikkert at han eller hun finner ut av dette på egen hånd. Omkring midten av sitt andre leveår vil barnet ditt lære å forsere trappene oppreist, mens det holder i en hjelpende hånd og i rekkverket. Barnet vil ta ett trinn om gangen, med begge føttene opp på samme trappetrinn før han eller hun går løs på det neste. Han vil trenge flere måneder – kanskje så mye som et år eller to – før han kan bruke ett steg for hvert trappetrinn, og nedover vil dette ta enda lenger.

Til info: Det ideelle er å lære barnet å gå barføtt. Mens barnet lærer å gå vil tærne gripe i bakken slik at vristen bygges opp. Det er bare nødvendig med sko for å beskytte føttene mot kalde eller grove overflater.

Cookiesamtykke